Чи є у Луцьку «дефіцит» медичних працівників. ФОТО

Чи є у Луцьку «дефіцит» медичних працівників. ФОТО
В обласному центрі Волині обговорили проблеми медичної реформи, яка стосуватиметься вторинної ланки медичної допомоги.

Обговорення відбулося 5 березня під час круглого столу, який організував Громадянський Рух «СВІДОМІ». Його засновником є Андрій Покровський, - пише ІА Конкурент.

Так, співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, як у Луцькій міській клінічній лікарні втримують на роботі лікарів та чи відчувається відтік кадрів.


Заступник директора з інформаційно-аналітичної роботи Андрій Смольянінов зауважив, що у лікарні дуже потужний кадровий потенціал.


«Як такої міграції лікарів у нас немає. Від нас не йдуть, а лише приходять. У закладі нормальний психологічний мікроклімат, усім досить комфортно працюється. Я сподіваюся, що саме через це люди залишаються на своїх робочих місцях і нікуди не йдуть. Гірше із молодшим і середнім медичним персоналом, там є недозабезпечення кадрами», – розповів Андрій Смольянінов.

Своєю чергою директорка КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» Лариса Духневич додала, що в медзакладі є два доктори наук, десять кандидатів медичних наук, 80 % – спеціалісти вищої і першої категорії.


«Рідко хто може похизуватися таким потенціалом. Нам вдалося зробити ту команду, яка ще поки у щось вірить і щиро надіється, що щось зміниться і все буде. Але з кожним роком втримувати їх стає все тяжче», – підсумувала директорка медзакладу.


Зауважимо, на круглому столі були присутні співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер, депутатка Луцької міської ради Алла Надточій, Голова самоуряду Волинського Акме-Університету Чи та інші небайдужі лучани.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага поки Духневич отримуватиме з:п 100 тис щомісясно а лікар 5 тисяч А заввідділеннями забирати все бабло у медпредставників за призначене лікування то точно всі лікарі Щалишаться працювати і працюватимуть відлано!! Щодо професорів і кпндидатів то все куплено . Вони такі спеціалісти до яких страшно йти на прийом
Відповісти
Але трансплантацію роблять чомусь в Ковелі, ось де доктори наук і професори, а не в 2 лікарні, де без грошей не буде лікування, навіть не проконсультують, лежи вмирай
Відповісти
Деякі "пацієнти" і "петри", заховашись за чужим іменем, пишуть нісенітниці, як ніби тут не сайт, а психіатрична лікарня. І беруть "дані" і "факти" зі стелі. Молодці, підвищуйте свою "кваліфікацію": на стелі є багато цікавої "інформації". І про зарплату лікарів, і про бабло, і про трансплантацію... Бажаю цим тролям якнайшвидшого морального і душевного одужання (якщо це можливо)під наглядом психотерапевтів найвищої кваліфікаці.
Відповісти
Останні новини
Чи є у Луцьку «дефіцит» медичних працівників. ФОТО
08 березень, 2020, 08:17