У губернатора Волині пояснили, чому закрили «Пісочне»

У губернатора Волині пояснили, чому закрили  «Пісочне»
Базу відпочинку «Пісочне» в селі Буцин Старовижівського району закрили через порушення санітарних норм та відсутність благоустрою.

На 5 га території бази відпочинку розміщено 62 будиночки. Їх власники уже були попереджені про необхідність усунення недоліків до 15 червня, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Заступник голови ОДА Віталій Карпюк в супроводі керівників контролюючих органів оглянув територію «Бази відпочинку «Пісочне».

Побачене, повідомляють у прес-службі, жахнуло посадовців: власники чи орендарі будиночків не мають жодної документації на землю, відсутнє водопостачання та водовідведення, територія самовільно забудована не зданими в експлуатацію спорудами, а вигрібні ями та контейнери зі сміттям переповнені ще з минулого року.

«Подібна ситуація була три роки тому на озері Світязь. Але з того часу все змінилось. Ми навели там порядок, тепер люди дякують», - каже начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Анатолій Гетьманчук.

«Людина має право на відпочинок, що відповідає усім стандартам. На жаль, про базу відпочинку «Пісочне» цього не можна сказати. Її сьогоднішній стан чи не найкритичніший. Рішенням комісії вона не готова до сезону відпочинку, адже можуть виникнути складні епідеміологічні наслідки», - пояснює заступник начальника управління Держсанепідемслужби в області Лариса Дутківська.

Саме ж озеро Пісочне на антропогенний вплив відпочивальників та бездумне використання його ресурсів реагує надмірним цвітінням, що стане предметом дослідження природоохоронної прокуратури.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк каже, що на Волині багато робиться, щоб зберегти природу.

«Влада - за те, щоб бази працювали та надавали якісний відпочинок волинянам та гостям області, дотримуючись чинного законодавства та оберігали природу. Треба зробити все необхідне, щоб стоки не попадали в озеро. Тут відпочивають вже більше 20 років, але ніхто не турбувався про елементарні санітарні умови. Ми втрутились, щоб ліквідувати недоліки та навести порядок. Для того, щоб ця база відпочинку відкрила ворота для відпочивальників, власники будинків повинні навести порядок та ліквідувати порушення. Треба все узаконити, зробити благоустрій, і лише тоді - приймати на відпочинок людей», - резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Пісочне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво це пусті балачки, чи реально наведуть лад?
Відповісти
На Волыни одно озеро Песочное? Это мне надо догадываться, про какое из них идет речь?
Відповісти
А раніше цього не бачили? Як завжди...
Відповісти
Останні новини
У губернатора Волині пояснили, чому закрили «Пісочне»
12 червень, 2013, 09:34