Воду для дітей в навчальних закладах Луцька мають намір очищувати та збагачувати кальцієм

Воду для дітей в навчальних закладах Луцька мають намір очищувати та збагачувати кальцієм
Підприємство «Луцькводоканал» ініціювало програму доочистки питної води у школах і дитячих садочках Луцька. Пілотний проект реалізовуватимуть у школі №22, де встановлять спеціальне обладнання для додаткової очистки в харчоблоці, а також «фонтанчики», з яких діти зможуть пити чисту і корисну воду в будь-який час.

Про це повідомляє КП «Луцькводоканал».

«Вода для дітей повинна бути не тільки очищеною, але і корисною, відповідати більш жорстким стандартам якості та мати фізіологічно повноцінний мінеральний склад. Очевидно, що вода, яку в значних кількостях споживають наші діти, повинна мати найвищу якість, бути безпечною і насиченою корисними мікроелементами. Дбаючи про здоров’я дітей, в рамках діяльності еко-фонду EGO-2020, який розпочав роботу в минулому році, КП «Луцькводоканал» планує реалізувати пілотний проект по встановленню системи доочистки води за технологією ТМ «Organik», – переконані на підприємстві.

Обладнання The water kids очищує питну воду від домішок, що можуть накопичуватися у застарілих водопроводах, із допомогою спеціального картриджу. Очистка передбачає видалення хлору, органічних та хлорорганічних сполук за допомогою високоякісного активованого вугілля, очищення на 99% від усіх шкідливих домішок на мембрані зворотного осмосу, знезараження ультрафіолетом, а також насичення очищеної води кальцієм та іншими корисними мінералами.

В майбутньому КП «Луцькводоканал» планує започаткувати марафон, аби залучити меценатів і благодійників для реалізації таких систем доочистки води в інших навчальних закладах через еко-фонд EGO-2020. У школі №22 реалізувати проект планують на початку квітня 2020 року.

Аналогічні проекти вже підтвердили свою ефективність в окремих дитячих навчальних закладах країни, тож найближчим часом ініціатива стане доступною і для луцьких дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дурень думкою багатіє. КП "Луцькводоканал", грошей на виплату бригадам зарплати не мають, які виїжджають на аварії. Люди масового звільняються, біля 38 вакансій не заповнені. Заходив на сайт та дзвонив у відділ кадрів, то на роботу вже беруть одних пенсіонерів, та зразу домовляються що йде затримка зарплати.
Відповісти
Вода і так збагачена кальцієм по самий край. Ви чайник бачили зсередини?
Відповісти
Останні новини
Воду для дітей в навчальних закладах Луцька мають намір очищувати та збагачувати кальцієм
11 березень, 2020, 09:06