Фестиваль «Стравінський та Україна»: концерт оркестру в Луцьку. ФОТО

Фестиваль «Стравінський та Україна»: концерт оркестру в Луцьку. ФОТО
На Волині триває фестиваль «Стравінський та Україна», 11 червня в Палаці культури Луцька відбувся концерт камерної музики.

Нагадаємо, фестиваль стартував 29 травня з постановки балетів «Весна священна» та «Жар-Птиця», - пишуть Волинські новини.

У концерті камерної музики взяли участь молоді виконавці, які, незважаючи на свій вік, встигли яскраво проявити себе у скрипковому виконавстві, Назар Федюк та Ігор Муравйов, а також академічний камерний оркестр «Кантабіле».

Розпочався виступ з «Італійської сюїти» Ігоря Стравінського у трьох частинах (інтродукція, серенада, тарантела). ЇЇ виконали студенти Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка Ігор Муравйов (скрипка) та Юлія Маківничук (фортепіано). Наступним твором стала рапсодія Моріса Равеля «Цигани».

Композиції Ернеста Шоссона, Каміля Сен-Санса та Ігоря Стравінського пролунали у виконанні скрипаля Назара Федюка та Юлії Маківничук. Зауважимо, молоді музиканти - лауреати багатьох національних та міжнародних конкурсів.

Академічний камерний оркестр «Кантабіле», один з перших лауреатів обласної мистецької премії імені Ігоря Стравінського, бере участь у фестивалі щороку. Цьогоріч колектив, спільно з Ігорем Муравйовим, виконував твори Вольфганга Амадея Моцарта та Пабло Сарасате.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фестиваль «Стравінський та Україна»: концерт оркестру в Луцьку. ФОТО
12 червень, 2013, 14:01