Потоп в Німеччині: в країні закічнився пісок. ВІДЕО

Потоп в Німеччині: в країні закічнився пісок. ВІДЕО
Німці продовжують боротьбу з паводками, від яких найвідчутніше страждають північні регіони країни.

У місті Лауенбург в федеральній землі Шлезвіг-Гольшейн центральні райони уже знеструмили, а людей евакуювали, - пише ТСН.

Такої повені на Ельбі там ще не бачили.

Рівень води піднявся до 9 метрів 60 сантиметрів, це на 4 метри вище норми. Кризовий штаб у Лауенбурзі вбачає небезпеку руйнування будинків, бо течія дуже сильна і підмиває будівлі.

Військові та добровольці укріплюють береги мішками з піском, надісланими з Голландії, Данії та Бельгії - сама Німеччина власні запаси піску уже вичерпала.



На сході Німеччини зберігається складна ситуація у місті Віттенберге. Там маси води тиснуть на вже ослаблені дамби - є загроза їхнього руйнування.

У деяких регіонах, як наприклад в Нижній Саксонії, вода спадає, втім надзвичайно повільно. Зокрема, рівень води у тамтешньому місті Хітцакер за прогнозами сьогодні має сягати 8 метрів 15 сантиметрів, а в неділю, тобто аж через три дні, вода спаде всього на півметра.

Федеральний канцлер Ангела Меркель сьогодні знову хоче ознайомитися із ситуацією і відвідає кілька постраждалих міст. У Берліні повінь називають катастрофою національного масштабу.

Уряд планує надати фінансову допомогу постраждалим від паводку, адже більшість не мають страховок, які могли б покрити збитки. У потенційно небезпечних місцях вартість страхових полісів дуже висока.

За найскромнішими підрахунками, наслідки стихії долатимуть два роки, і витратять на це 10 мільярдів євро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наша планета Земля очищает себя, пытаясь смыть тех, кто на её поверхности ведет деятельность направленную на уничтожение уникальной экологии и микроклимата, о которой никто, бо большому счету, не заботится и не охраняет. И это только ласточки - предупреждение Земли. А ведь она - Земля, живая. Будет еще и всемирный потоп или что похуже.Осталось уничтожить озоновый слой и всем каюк.
Відповісти
Останні новини
Потоп в Німеччині: в країні закічнився пісок. ВІДЕО
12 червень, 2013, 14:29