Луцького підприємця підозрюють у махінаціях з тендерами на закупівлю масла у навчальні заклади

Луцького підприємця підозрюють у махінаціях з тендерами на закупівлю масла у навчальні заклади
Луцького підприємця підозрюють у підробці документів для участі в тендерах на закупівлю продуктів харчування для закладів освіти.

Слідство встановило факти використання підприємцем семи підроблених документів у 10 процедурах закупівель продуктів харчування для закладів освіти Волині, - пише прокуратура Волинської області.

Триває досудове розслідування.

Тим часом на розгляді у Господарському суді Волинської області перебуває позов щодо стягнення з цього підприємця понад пів мільйона гривень, отриманих ним із бюджету безпідставно.

Опрацювавши інформацію, оприлюднену на веб-порталі електронної системи публічних закупівель «Prozorro», прокурори з'ясували, що суб’єкт господарювання, попри запропоновану ним найвищу ціну на продукцію, у лютому 2018 року був визнаний переможцем відкритих торгів та згідно договору зобов’язався поставляти вершкове масло у навчальні заклади Луцька.

Згодом ціна товару тричі змінювалася у відповідності до укладених сторонами договору додаткових угод, які, вважають прокурори, укладені з порушенням законодавства та підлягають визнанню недійсними.

Прописана у договорі ціна упродовж 2018-2019 року тричі зростала попри те, що ціна на товар на споживчому ринку суттєво не змінювалася.

Таким чином постачальнику, який до того ж недопоставив понад 4 тонни продукції в навчальні заклади, було безпідставно виплачено із бюджету більш ніж 577 тис. грн.

Прокурори в суді наполягають на стягненні цієї суми із підприємця на користь управління освіти Луцької міської ради.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцького підприємця підозрюють у махінаціях з тендерами на закупівлю масла у навчальні заклади
12 березень, 2020, 14:39