Майже 10 тисяч волинян можуть лишитися без газу

Майже 10 тисяч волинян можуть лишитися без газу
Майже 10 тисяч клієнтів "Волиньгаз збуту" отримали повідомлення про припинення поставок газу.

Станом на 1 березня 2020 року заборгованість за газ клієнтів "Волиньгаз збуту" становить понад 450 млн.грн, - повідомляють у ТОВ "Волиньгаз збут".

Такий показник на 30 % менший, ніж минулоріч. Неплатежі за газ скоротились завдяки ефективній роботі компанії з боржниками.

Від початку року "Волиньгаз збут" надіслав клієнтам-боржникам 9 831 тис. письмових повідомлень про припинення поставок газу на загальну майже 22 млн. грн. Найбільшу кількість повідомлень надіслали неплатникам у Луцьку, а також Луцькому, Ковельському та Володимир-Волинському районах.

"Клієнтам, котрі не сплачують за блакитне паливо і накопичують борги ми повинні припинити газопостачання. Тільки в січні газорозподільній компанії було надано доручення на припинення подачі газу 3 811 клієнтам-боржникам, їх борг становив 13,2 млн грн. Згідно з законодавством, у разі непогашення боргу після отримання повідомлення, ми маємо надати доручення "Волиньгазу" на відключення газу. Надалі починається стягування борг через суд», - сказав директор ТОВ "Волиньгаз збут"Микола Тищук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волинь, газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які борги,ви про що?Ви зі "стелі"пишите обєми і хочете оплати.Газ-це ТОВАР.Скільки отримав(лічильник газу побутовий обовязковий з 2021р.за кошти постачальника),без-по Постанові КМ до 2021р.за те і заплатив,а абонплата вираховується з обєму і коефіцієнт.Виконуйте ЗАКОНИ і не займайтесь маніпуляціями.Без рішення суду,нічого ви не відключите,бо це ще до речі і шантаж.Встановлюйте лічильники(ВОЛИНЬГАЗ) і все буде гаразд.
Відповісти
Що не можете перевести цих ярих боржників на альтернативний вид палива: сіно+солома, дрова, непотрібні речі в дома, висушений гній краще з-під великої роготаї худоби. І питання буде закрите. Чомусь хтось з громадян м. Луцька сумлінно отримуючи ту пенсію чи мізерну зарплату в першу чергу платить за газ, світло, воду потім тільки витрачає гроші на себе, не знає як собі купити нове пальто чи штани. А хтось не платить за комуналку по 10-20 років, та має борг по 25-30 тисяч грн. і сміється з таких сумлінних платників як моя сім"я.
Відповісти
А хто скаже,як можна виміряти кубічний метр газу?Якщо рідину,чи сипучі матеріали ми знаємо як,це метр на метр, на метр зробив ємність і виміряв.То з газом ніхто з газовиків навіть не знає,як воно вимірюється.Я одного разу задався цією думкою і подзвонив газовикам,то вони мене перенаправляли з номера на номер телефону аж п"ять разів.На шостий раз я вже не витримав і не дзвонив.Ось так ми і плотимо за необгрунтовані,не правильно виміряні куби газу.Бо навіть лічильники не знаємо як вони налаштовані.
Відповісти