Переваги та недоліки твердопаливних котлів*

Переваги та недоліки твердопаливних котлів*
Часто люди, які проживають у мегаполісах, мріють про власний заміський будинок. І це цілком зрозуміло: хіба може бути щось краще, ніж вихідні, які можна провести з друзями або родиною далеко від галасливого і метушливого міста, в тиші і на чистому повітрі. Однак, якщо ви хочете мати можливість добре відпочивати у своєму заміському будинку, як влітку, так і взимку, доведеться витратити значні кошти на установку якісного опалювального обладнання. І тут постає важливе питання: який опалювальний котел вибрати? Широкий вибір котлів з до доставкою пропонує інтернет-магазин опалювальних систем "Тепловик". З представлених моделей найвідомішими сьогодні є твердопаливні. Вони дійсно мають ряд переваг. Однак при цьому високою популярністю не користуються. У чому ж причина цього? Про що варто знати, щоб згодом не пошкодувати про невдалий вибір.

Недоліки твердопаливних котлів

Назва твердопаливних котлів говорить сама за себе - для функціонування їм потрібне тверде паливо, яке має порівняно низьку тепловіддачу. Дійсно, щоб якісно протопити великий будинок, доведеться витратити чимало палива і часу. Крім того, паливо буде згоряти досить швидко – за дві-чотири години. Після цього, якщо будинок протоплений недостатньо, доведеться знову розпалювати вогонь. Але спочатку потрібно буде спочатку очистити топку від вугілля і золи, вже потім можна буде закладати паливо. Все це робиться вручну. Звичайно, мало кому хочеться на своїх вихідних, проведених в заміському будинку, постійно бігати до котла опалення, щоб радіатори завжди були гарячими. А бігати доведеться кожні кілька годин.

Переваги твердопаливних котлів

Найголовніший з плюсів - це невибагливість до палива. Дійсно, вони можуть ефективно працювати на всіх видах твердого палива - дереві, торфі, пелетах, вугіллі і взагалі, на всьому, що може горіти. Зрозуміло, добути таке паливо в більшості регіонів нашої країни можна швидко і не дуже дорого, що є серйозним аргументом на користь твердопаливних котлів.

Крім того, ці котли абсолютно безпечні, так що їх можна встановити або в підвалі будинку, або просто неподалік від нього. При цьому ви можете бути впевнені, що через витік палива не відбудеться страшного вибуху. Звичайно, буде необхідності обладнувати спеціальне місце для зберігання палива – закопувати в землю ємності для зберігання газу або дизпалива. Буде цілком достатньо невеликого навісу, який збереже дрова чи торф від дощу і вітру. Та й паливо не втратить своїх властивостей навіть при найнижчій температурі.

Так що, не варто відразу відмовлятися від опалювальних котлів, що працюють на твердому паливі. Можливо, саме вони стануть для вас чудовим варіантом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: котел
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.