Коронавірус і Волинь: розповіли про ситуацію станом на 17 березня

Коронавірус і Волинь: розповіли про ситуацію станом на 17 березня
Розповіли про ситуацію стосовно запобігання поширенню коронавірусу на Волині станом на 17 березня.

Про це йшлося у вівторок, 17 березня, під час брифінгу в ОДА.

Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, станом на 17 березня на Волині не зафіксували жодного випадку коронавірусу та не виявили нових звернень.

«Ми працюємо на випередження. У цій ситуації треба обмежити відвідування публічних місць. Тому просимо вас залишатися вдома», - наголосила вона. Відтак, в області запровадили низку заходів, зокрема, припинення роботи закладів громадського харчування, ТРЦ, закладів культури, закриття міжміського та міжобласного сполучання тощо. При цьому всі соціальні програми виконуватимуть, а медики отримають надбавки до зарплати. Також в країні ввели кримінальну відповідальність за недотримання карантинних заходів.

У Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працює «гаряча лінія» стосовно питань щодо COVID-19: (0332) 77-65-84 та 77-65-82.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк повідомив, що цього тижня очікують експрес-тести на виявлення коронавірусу. Можливо, перші екземпляри надійдуть в область завтра, 18 березня. Орієнтовно один тест вартуватиме 300 гривень.

«Тестування потрібно, коли людина захворіє. Просто так перевіритися ці тести не дадуть змоги. Якщо люди дотримуватимуться карантинних заходів, то апаратів штучної вентиляції легень вистачить. Усе залежить від нас з вами», - відзначив посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А по якій ціні ви закупили ці тести? Покажіть людям! Хто з пенсіонерів, чи малозабезпечених людей може оплатити цей тест?
Відповісти
Список лікарень оприлюднив у Facebook колишній журналіст і депутат, а нині заступник гендиректора Укроборонпрому Мустафа Найєм.

"Експрес-тести проводяться виключно за медичними показами, в медичному закладі і безкоштовно", - підкреслив Найєм.

Він назвав 7 базових лікарень Києва з наявними експрес-тестами на виявлення коронавірусу:
Відповісти
Цікава математика як можна виявити вірус немаючи тестів???? От і відповідь на питання чому у нас немає офіційних даних про кількість захворювань
Відповісти
та один же страшний помирає в обласній реанімації в лікарні, не триндіть. А в саму реанімацію пускають всіх прям з вулиці. Так що, сама ж лікарня цей вірус і росповсюджує, ті ще й хворі не гнійні там лежать. Чому не закрили відділеня від відвідувань?
Відповісти