Скандального чиновника з Львівщини переводять на Волинь, ‒ ЗМІ

Скандального чиновника з Львівщини переводять на Волинь, ‒ ЗМІ
За повідомленнями львівських ЗМІ, чиновник, який посварив СБУ та прокуратуру в Львівській області, буде працювати на Волині.

Екс-керівник Держекоінспекції у Львівській області Степан Столярський (на фото) пройшов погодження у Києві як кандидат на посаду першого заступника начальника Держекоінспекції у Волинській області, - пише Гал-інфо.

Нагадаємо, 25 січня 2008 року в кабінет начальника Держекоінспекції у Львівській області Степана Столярського увірвалися люди у масках, які представилися працівниками СБУ. Вони вибили двері та вчинили обшук.

Степана Столярського тоді в кабінеті не було, але він згодом прийшов, покликавши із собою журналістів. Працівники СБУ повідомили Столярському, що йому інкримінують отримання хабара. У Степана Столярського стався гіпертонічний криз і у присутності адвокатів його забрала швидка.

Відтак, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області, слідчий відділ прокуратури Львівської області 25 січня порушив кримінальну справу стосовно начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області за фактом одержання хабара за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України.

20 червня 2008 року надійшло повідомлення, що прокуратура названу кримінальну справу на підставі ст.6 п.2 КПК України, тобто за відсутністю в діянні останнього складу злочину. При цьому Степан Столярський заявив, що не має претензій до правоохоронних органів і що він вважає, що його «замовили».

Після цього тодішній начальник УСБУ у Львівській області Анатолій Матіос заявив, що «прокуратура Львівської області закрила кримінальну справу порушену щодо начальника Державної екологічної інспекції в Львівській області Столярського С.М. за фактом вимагання та одержання хабара, навіть ні разу його не допитавши».

Зокрема, під час прес-конференції 24 червня Анатолій Матіос зазначив, що справу закрили за відсутністю доказів.

«Я не можу говорити, чи достатньо, чи недостатньо доказів у цій справі, але я глибоко переконаний, що було достатньо хоча б для того, щоб допитати цю людину, і якщо б не спрацював непрофесіоналізм працівників управління СБУ, цю справу б 4 місяці не розслідували слідчі прокуратури», - зазначив Анатолій Матіос і визнав, що при затриманні начальника Держекоінспекції у Львівській області Столярського були певні нюанси, від цього ніхто не застрахований.

Того ж дня прес-служба Львівської обласної прокуратури поширила повідомлення про те, що заява начальника УСБУ у Львівській області Анатолія Матіоса «не відповідає дійсності».

І пояснила, чому закрили справу: «Вказане стало можливим, перш за все, внаслідок некваліфікованих дій співробітників УСБУ у Львівській області, які на низькому професійному рівні провели документування протиправної діяльності Столярського С.М., особливо при затриманні «на гарячому», тобто в момент начебто одержання хабара».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Анатолий Матиос брат модной писательницы Марии, попал в СБУ благодаря протекции, наделал много шуму, позитивного, кроме дела Зварыча, вспомнить нечего.
Відповісти
Лемків нам не вистачало...
Відповісти
А мо бойків?
Відповісти
просто львівці
Відповісти
черговий заробітчанин.вже один лемко,хоч і на пенсії,волинським лісом 13 років заправляє.чудеса та й годі.невже немає на Волині корінних спеціалістів на керівні посади.
Відповісти