Твердотільний накопичувач для ноутбука: що враховувати в 2020 році?*

Твердотільний накопичувач для ноутбука: що враховувати в 2020 році?*
SSD – ідеальний варіант накопичувача, якщо вам потрібно багато місця для збереження даних на ноутбуці. Також твердотільний накопичувач від a-class.com.ua дозволить швидше оброблювати інформацію та надійніше захищати її. Ваш ноутбук стає більш орієнтованим на майбутнє і в перспективі менше потребуватиме оновлення. Але як правильно вибрати SSD та на що саме звертати увагу в першу чергу?

Об’єм пам’яті

Якщо ви користуєтеся «хмарними» сервісами для збереження інформації та не надто захоплюєтеся сучасними іграми, об’єму 256 Гб може бути цілком достатньо. Менше – це вже практично минуле. 128 Гб – це приблизно те саме, що є у багатьох топових смартфонах (і це найдешевший варіант). Зазвичай рекомендується мати твердотільний накопичувач не менше ніж на 500 Гб.

Приблизні рекомендовані характеристики:

• 120 Гб – надто мало для сучасного користувача.
• 250 Гб – рекомендується для користувачів з кількома накопичувачами. Інакше такий SSD матиме надто малий об’єм для усієї системи.
• 500 Гб – рекомендований варіант для середньостатистичного користувача. Збалансований варіант між ціною та об’ємом пам’яті.
• 1 Тб – підійде для великої колекції ігор, фільмів у високій якості, програм. Доволі дорогий пристрій, але ціни постійно знижуються.

Бюджет

Не зайвим буде звернути увагу на бренд накопичувача. Продукція добре знаних виробників відома високою якістю. Ціни на такі вироби зазвичай вищі, однак це компенсується надійною роботою та зручним післяпродажним обслуговуванням. Зовсім не обов’язково віддавати перевагу лише топовим брендам. Компанії «другого рівня» також здатні запропонувати якісну продукцію, однак вже за відчутно меншу суму.

Зі збільшенням ємності накопичувач дешевшає. Наприклад, якщо SSD на 250 Гб коштує $40, то SSD на 1 Тб обійдеться приблизно у $100. Тобто об’єм пам’яті збільшився в 4 рази, а ціна лише у 2 рази.

Інтерфейси

SSD зазвичай мають інтерфейси SATA, PCI-E, M2, U2 та MSATA. Останні два використовуються доволі рідко. Сьогодні на ринку в більшості випадків представлені накопичувачі, що мають 2,5-дюймовий інтерфейс SATA. Їхня перевага – просте встановлення та сумісність з більшістю систем. Недоліки – відносно низька швидкість запису та зчитування даних.

Термін експлуатації

Накопичувачі мають обмеження по кількості операцій запису. Однак турбуватися про це не варто, оскільки виробники вже знайшли та успішно застосовують ряд ефективних рішень для збільшення терміну експлуатації SSD. Загалом сучасні якісні накопичувачі від A-Class можна використовувати не менше 5 років, якщо ви не записуєте і не стираєте дані в режимі 7х24. Для збільшення терміну експлуатації ви завжди можете просто придбати більш надійний накопичувач з типом пам’яті MLC.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Твердотільний накопичувач для ноутбука: що враховувати в 2020 році?*
19 січень, 2020, 22:03