Як поводитися при відвідуванні будинку престарілих?*

Як поводитися при відвідуванні будинку престарілих?*
Зазвичай родичі навідуються в будинок престарілих «Турбота» https://pansionat-zabota.com/ на вихідних. Зустріч з близькими людьми – це завжди добре. Але подібні заклади мають свою специфіку, яку варто враховувати, аби не створювати ні для кого дискомфорту.

Будьте готові до змін

Здоров’я людей похилого віку не завжди достатньо міцне. Можливо, ваш родич з моменту останнього візиту почав гірше ходити, забувати події чи навіть перестав впізнавати вас. Нічого не вдієш – зберігайте самовладання і постарайтеся поводитися з близькою людиною так, щоб вона почувалася максимально комфортно. Якщо ви не знаєте, як поводитися, зверніться за допомогою до працівників закладу.

Попередьте про візит

Зателефонуйте до будинку престарілих заздалегідь та дізнайтеся, чи можна його відвідати в певний час. Можливо, саме в цей момент ваш родич не хоче або не може приймати відвідувачів. Також не рекомендується переривати лікувальні процедури, розважальні заходи. Наприклад, якщо ваш дідусь любить подрімати після обіду, краще прийти до нього ввечері. Якщо ви бачитесь лише зрідка, потрібно ретельно спланувати кожен візит.

Будьте терплячими

Зі старими людьми буває складно розмовляти. Вони можуть довго щось розповідати, перепитувати, не розуміти якихось фраз. Однак будьте хорошими слухачами – це спосіб показати свою любов до близької людини. Принесіть з дому фотокартки, настільну гру чи інші речі, які допоможуть провести теплу бесіду. Можливо, ваш дідусь чи мама захочуть згадати якісь теплі сімейні моменти, розповісти про ваше дитинство чи просто знову переглянути фотографії.

Поважайте особистий простір

Кімната, в якій живе ваш родич, є його особистим простором. Ви повинні стукати, перш ніж заходити. Можливо, саме в цей час в кімнаті йде переодягання чи медична процедура. Якщо потрібно, терпляче очікуйте в коридорі.

Будьте пунктуальними

Можливо, ви розраховуєте провести у близької людини цілий день, але вона може не мати сил для такого тривалого спілкування. Керуйтеся не своїм графіком, а інтересами людини, до якої приїхали. І навпаки – якщо у людини похилого віку мало відвідувачів, їй хочеться більше спілкування. Ви й так рідко бачитеся – не шкодуйте часу принаймні на вихідні, аби зробити приємність близькій людині. Це дозволить їй почуватися краще і фізично, і психологічно.

Будьте ввічливими не лише зі своїм родичем, а й з іншими мешканцями будинку престарілих. Не порушуйте їх особистий простір, не шуміть і не заважайте відпочивати. Якщо персонал закладу робить вам зауваження чи дає поради, до них варто прислухатися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як поводитися при відвідуванні будинку престарілих?*
19 січень, 2020, 22:28