Вугільний гриль та хоспер. Як смажені продукти стають корисними*

Вугільний гриль та хоспер. Як смажені продукти стають корисними*
Ресторанний ринок насичується, і конкуренція починає загострюватись. Концептуальний маркетинг вимагає чогось більшого, аніж 6 конфорок, 2 ванни чи 5 рівнів. Окрім того, вивід технології в зал теж піднімає планку щодо вибору обладнання. Використання живого жару в приготуванні їжі, особливо м'яса, давно нагулює апетит постійним гостям ресторанів. Тому й недивно, що неабиякої популярності та затребуваності набирає обладнання, котре здатне продемонструвати весь апетитний процес приготування м’яса та овочів. Таким обладнанням можуть бути традиційний іспанський хоспер або звиклий нашому споживачу вугільний гриль барбекю.

Переваги приготування їжі на грилі барбекю

Готуючи страви на грилі, кухарі ресторанів забезпечують не лише унікальне видовище, але й дарують своїм гостям справжні цінності. Адже страви, котрі приготували на вугільних грильових установках є дуже корисними. Ось неповний перелік переваг приготування страв на грилі.

• Готуючи страви на рилі (м'ясо, птиця, риба, овочі) кухар використовує меншу кількість олії та інших жирів. Їжа не смажиться у власному соці, оскільки зайва волога та жир стікають з решітки.
• Овочі на грилі – це найбільш корисні страви. Готові продукти зберігають більшість мінералів та корисних організму вітамінів, чого не може забезпечити навіть приготування у пароварках.
• М'ясо на грильових печах також утримує в собі більшість корисних мікроелементів. Крім того страва матиме неперевершений аромат та присмак справжнього багаття. Вдома таку страву приготувати просто неможливо, навіть якщо мати найкращий електричний гриль.
• Їжа, котру приготували на грилі, буде менш калорійною. В першу чергу це пов’язано із оптимальною кількістю жиру. Відповідно канцерогенів та інших шкідливих продуктів смаження до організму потраплятиме менше.

На грилі чудово можна приготувати все, окрім круп. Риба, м'ясо, овочі, гриби, та навіть фрукти – всі ці продукти можуть здивувати ваші смакові рецептори, якщо ви вдало підберете рецепт маринаду та приготуєте іх на вугільному грилі.

Що таке хоспер

Поєднання грилю та печі – цю формулу відкрили майже 50 років тому власники ресторану в Іспанії – PereJuli і JosepArmangue. У 1970 році вони створили унікальну піч на деревному вугіллі, яку назвали Josper, утворивши слово зі своїх імен. Грилі Josper широко використовуються в ресторанах високої кухні, тапас-барах, брассері і стейк-хаузах. Готова страва має відмінну текстуру, володіє неповторним смаком та ароматом, зберігає корисні властивості. А секрет приготування простий – висока температура забезпечує рум'яну скоринку і дозволяє поєднати в одному процесі копчення та обжарювання на грилі, при цьому уникаючи переварювання чи підгоряння страв.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гриль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.