Затіяли ремонт в санвузлі? Розповідаємо, яку плитку підібрати залежно від стилю інтер'єру*

Затіяли ремонт в санвузлі? Розповідаємо, яку плитку підібрати залежно від стилю інтер'єру*
На сучасному ринку представлений широкий асортимент керамічної плитки, що дозволяє покупцям вибирати будь-який, навіть самий неймовірний дизайн, здійснюючи найсміливіші дизайнерські ідеї.
Перше, на що варто звернути увагу - це колір матеріалу. Найбільш популярним є білий, він добре поєднується з будь-якими предметами, особливо яскравими і кольоровими. Він дозволяє розширити простір хоча б візуально, якщо ванна маленька. Не варто робити стіни чисто білими, такий варіант буде виглядати погано і нудно, кахель завжди можна доповнити чимось ще, наприклад, смугою для прикраси або вибрати модель з малюнком. Багато виробників випускають плитки з картинами, це дозволить значно пожвавити інтер'єр.

Простора ванна кімната буде добре виглядати в бордовому кольорі, можна вибрати кахель з розлученнями. Але варто пам'ятати про те, що темні тони зменшують приміщення. Кольори можна поєднувати, наприклад, білий з червоним або чорним. Популярним для ванної кольором є синій, зелений і всі їх відтінки. Якщо в кімнаті є велике вікно, можна використовувати навіть чорний колір, але без належного висвітлення таку плитку краще не застосовувати.



При виборі плитки враховують також такі нюанси:

• Наявність освітлення і його яскравість
• Матова буде плитка або глянсова. Остання відображаючи світло, дає багато відблисків, від яких втомлюються очі
• Якщо ви хочете, щоб стеля здавалася вищою, малюнки на плитці повинні розташовуватися вертикально
• У маленькій кімнаті можна використовувати темні тони або плитку з великим візерунком



Вибір стилю

Плитка може мати певну стилістику, яку варто враховувати при виборі:

• Класика. Як правило, розділяє стіни на 2 половини, верхня частина повинна бути виконана в світлих тонах, а нижня - в більш темних. Використовують однотонну плитку і з орнаментом, поєднуючи їх, не порушуючи єдину колірну схему.
• Східний стиль: для цього потрібно просторе приміщення. Плитка повинна бути яскрава, наприклад, жовта, червона, зелена, синя, потрібен візерунок в східному стилі. Пол викладають мозаїкою або роблять схожий візерунок.
• Кантрі - це ніжні пастельні тони, деревні відтінки. Для створення такого стилю застосовують кремові, ніжно-рожеві, блакитні і лавандові кольори. На підлогу відмінно підійде терракот. Застосовуються ефекти штучної зiстаренностi, розмитості, потертості.
• Мінімалізм - досить використовувати один колір і кілька яскравих аксесуарів і популярний стиль готовий.



Який тип поверхні краще?

Виробники пропонують товари для будівництва в трьох типах рішень. Для того щоб вибрати правильно, варто уважно вивчити особливості кожного з них.

Глянцева поверхня найбільш поширена, має приємний блиск, виглядає дорого і привабливо, проте при надлишку світла може втомлювати очі. Така плитка виглядає яскравою, за нею легко доглядати, практично непомітні забруднення. Матова не відображає світло, тому виглядає менш яскравою, але не дратує очі. При митті або попаданні крапель можуть залишатися помітні розводи. Перевагою такої плитки є її фактура, вона різноманітна, може бути виконана під камінь, дерево, інші матеріали. Така плитка не ковзає і виграшно виглядає як на підлозі, так і на стінах.

Дзеркальна плитка дозволяє значно збільшити простір, випускається для стін. Її Можна використовувати в якості вставки між стандартною плиткою. Повністю дзеркальне приміщення не дуже практичне і може дезорієнтувати в просторі. Крім цього, така плитка може замінити звичайне дзеркало.

Вибір розміру досить простий: чим приміщення менше, тим менше повинна бути і сама плитка.

Під кінець можна сказати, що вибір плитки не такий вже i складний, ви завжди зможете підібрати потрібну фактуру, колір і розмір в залежності від того, якого стилю хочете домогтися. Крім цього, можна вивчити готові дизайнерські рішення і повторити їх, придбавши плитку такого ж типу та кольору.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: санвузол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Затіяли ремонт в санвузлі? Розповідаємо, яку плитку підібрати залежно від стилю інтер'єру*
20 січень, 2020, 14:44