Президент «Волині» через суд вимагає зарплату

Президент «Волині» через суд вимагає зарплату
Президент ФК «Волинь» Василь Столяр за допомогою органів суду намагається стягнути із клубу заробітну плату.

Упродовж двох днів – 12 і 13 червня – справу за позовом Столяра до ТзОВ «ФК «Волинь» про стягнення заробітної плати та моральної шкоди розглядала колегія суддів судової палати із розгляду цивільних справ Апеляційного суду Волинської області, ‒ пише IA ZIK.

Зокрема, Василь Столяр вимагав стягнути із клубу 200 тисяч гривень заробітної плати за вісім місяців 2012 року та 50 тисяч гривень моральної шкоди. Представник відповідача Олег Пантія позов заперечив у повному обсязі.

Як з’ясувалося, відповідно до статуту, президент клубу є ледь не «англійською королевою». По суті, за ним залишили тільки представницькі функції, та й то за дорученням зборів засновників. Згідно зі штатним розписом, посадовий оклад президента ФК «Волинь» становить 25 тисяч гривень щомісяця.

Пантія заявив, що Столяр нібито не з’являвся на роботу. Через це йому за весь цей час фіксували прогули та складали відповідні акти. Однак до дисциплінарної відповідальності виконавчий орган клубу чомусь президента не притягував, хоч, за версією відповідача, той прогулював роботу вісім місяців.

Своєю чергою, Василь Столяр запевнив, що деякі з цих актів – сфальшовані. Мовляв, на них стоять підписи посадових осіб футбольного клубу, які в той час були відсутні в Луцьку. Однак письмових доказів цьому поясненню Столяр суду не надав.

«Це зафіксовано на відео центрального телебачення», – зазначив він.

Натомість, головуюча у справі суддя пояснила: «Ви говорите суттєві речі, але вони мають бути підкріплені допустимими доказами».

Окрім того, Столяр повідомив, що йому як засновнику товариства із часткою 25% не надають копій документів щодо діяльності ФК «Волинь». Більше того, не відповідають навіть на листи.

Своєю чергою, представник відповідача переконував, що на письмові звернення реагували належним чином. Але чомусь відповіді надсилали на адресу Столяра, зазначену в установчих документах ТзОВ, а не на ту, яка значилася на конвертах листів.

Зрештою, Апеляційний суд Волинської області відмовив у задоволенні апеляційної скарги президента футбольного клубу та залишив у силі рішення Луцького міськрайонного суду. А той відмовив у задоволенні позовних вимог Столяра.

Ухвала Апеляційного суду набрала законної сили з моменту проголошення, але може бути оскаржена в касаційному порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бред. Человек подписал бумагу, что он свидетель, что другого человека не было на работе. А сам в это время в другом городе был и его там зафиксировало телевидение, а суду по*еру. Покращення життя вже сьогодні.
Відповісти
Таким макаром він і на Ярощука до суду подасть з вимогою погасити всі судові позови до клуба і моральний збиток за обман з контрактами.
Відповісти
Якщо послухати Віталія Володимировича, Шура Ярощук лям зрубав, так чому б йому і не поділитися з ошуканими засновниками?
Відповісти
Зокрема, Василь Столяр вимагав стягнути із клубу 200 тисяч гривень заробітної плати за вісім місяців 2012 року.

Скоріше всього, в попередні місяці Столяр офіційно отримував мінімальну заробітну плату та сплачував мінімальні податки з неї, а решту - в конверті. Податковій потрібно зацікавитись подвійною бухгалтерією ...
Відповісти
Останні новини
Президент «Волині» через суд вимагає зарплату
13 червень, 2013, 18:31