Українцям пропонують евакуацію, але за власний кошт, – лучанка з Індії

Українцям пропонують евакуацію, але за власний кошт, – лучанка з Індії
Лучанка Анна Боброва не може повернутися додому з Індії через суворий карантин. Жінка перебуває в місті Вріндаван від 28 лютого.

Як вона розповіла «Першому», залишилася в Індії, бо Україна скасувала рейси МАУ.

Лучанка каже, українцям пропонують евакуацію, але за власний кошт, і це досить дорого. Квиток коштує 400 євро.

«В Індії я з 28 лютого. Спочатку була в Маяпурі з українською групою паломників в центрі ІСККОН, відвідували ведичний планетарій і місцеві святині. Далі поїхала з міжнародною групою до Вріндавану. До 20-го березня ця група вирушила додому, в них була можливість виїхати, бо транзит через Москву був дозволений. А я залишилася з українцями, бо наш рейс МАУ скасувало!» - зазначає Анна.

Жінка каже, що в Індії запровадили суворий карантин, «індуси вбачають у людях із заходу загрозу».

Живе лучанка у готелі, він оплачений до 25 березня. Де мешкати далі – не знає. Раніше українці, які залишилися у Вріндавані повідомляли, що не могли зв’язатися із українським консульством в Індії. Наразі ж Анна Боброва каже, що консульство допомогло у продовженні візи: «усім бажаючим до 15.04 безкоштовно». Але лишатися в країні без коштів, без спілкування з обмеженням прав у чужій країні, де запровадили низку карантинних заходів, - надзвичайно складно.

«Спека, незнання мови - все це не радує. Після 10-го квітня на дворі буде +45», - пише лучанка.

За її словами, в Індії обмежили доступ до громадських місць та храмів, заборонено користуватися громадським транспортом , закрили ринки, майстерні, фабрики, офіси та інші заклади, зупинили внутрішні та міжнародні рейси, заборонили будівельні роботи, а також роботу храмів та інших релігійних установ.

Наразі Анна намагається не панікувати.

«Поки що я в нормі, переживань не маю, бо вмію тримати себе у формі за рахунок духовної практики: медитація, йога ... В іншому випадку можна захворіти, стрес та фізичні обмеження недобре відображаються на здоров'ї, тому я тримаюся на позитиві, бо не хочу наслідків», - розповідає вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мала гроші поїхати в час епідемії, нехай там сидить, або за свої кошти назад
Відповісти
А якби не було карантину, за чий рахунок летіла б?
Відповісти
Я як назад збиралась вертатись? Я взагалі прозріваю з ситуації, коли за кошти платників податків (доволі немалі кошти) вертають людей, які не тільки несуть загрозу, але і не сплатили в бюджет абсолютно ніяких податків в принципі, а тепер ще і претендують на всі соціальні блага (які ще зостались). А який ваш внесок в розвиток України? За них податки сплачувались в казну країни, де вони працювали, в кращому випадку. Я розумію, що не від хорошого життя люди їдуть на заробітки, але всеодно якийсь "осадок" на душі.
Відповісти
Нехай однодумці по вірі скидаються
Відповісти
Останні новини
Українцям пропонують евакуацію, але за власний кошт, – лучанка з Індії
23 березень, 2020, 14:57