У Туреччині миряться демонстранти і уряд

У Туреччині миряться демонстранти і уряд
Турецький уряд готовий домовитися про мир з демонстрантами.

За словами представника правлячої Партії свободи і справедливості Хюсейна Челіка, турецький прем'єр Реджеп Тайіп Ердоган (на фото) під час зустрічі із маніфестантами пообіцяв покарати співробітників поліції, яких визнають винними у надмірному застосуванні сили, - пише Телеканал новин "24".

Також агентство "Анатолія" інформує, що Ердоган пообіцяв виконати рішення суду щодо подальших планів по забудові стамбульського парку Гезі: 31 травня суд прийняв забезпечувальні заходи за позовом, призупинивши в парку всі будівельні роботи

Також Челік розповів, що глава уряду Туреччини заявив про сою готовність піти з мітингувальниками на компроміс навіть у тому випадку, якщо суд все ж дозволить будівництво. Якщо ж позов опозиції відхилять, то Ердоган пообіцяв організувати референдум.

Відомо, що зустріч прем’єра із маніфестантами розпочалася в ніч на сьогодні, 14 червня, і тривала близько 3 годин. Від опозиції у ній взяли участь і представники найактивнішої групи "Солідарність Таксимо", з якими раніше глава уряду відмовлявся зустрічатися.

Нагадаємо, майже два тижні у Туреччині тривали протести проти чинного прем'єра Ердогана. Поліція закидує протестувальників сльозогінним газом, останні ж день і ніч скандують антиурядові гасла та влаштовують протестні ходи.

За даними агенції АР, внаслідок масових силових сутичок між демонстрантами і поліцейськими у Туреччині загинули, за останніми даними, 5 людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Туреччина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
11 РОКІВ РАЗОМ
14 червень, 2013, 10:17
У Туреччині миряться демонстранти і уряд
14 червень, 2013, 09:40