Що невдовзі встановлять біля історичного факультету у Луцьку. ФОТО

Що невдовзі встановлять біля історичного факультету у Луцьку. ФОТО
Поблизу навчального корпусу факультету історії, політології та національної безпеки СНУ ім. Лесі Українки невдовзі встановлять торгові павільйони.

Підприємець Олександр Стадніцький, який виграв конкурс на цей проєкт, запевняє: споруди будуть естетичними і «базару» не створять, - пише «Перший».

Як відомо, поставити 5 кіосків на вулиці Огієнка міський виконком дозволив 4 березня. Після лучани висловили занепокоєння щодо можливості появи нового ринку. В Єдиній системі місцевих петицій навіть зареєстрували петицію проти МАФів.

Власник майбутніх торгових павільйонів Олександр Стадніцький розповів, що переміг у конкурсі на право користування елементами благоустрою, який міська рада оголосила 26 грудня минулого року. У ньому взяли участь ще кілька підприємців, але конкурсна комісія обрала його пропозицію.

Підприємець зазначив, що торгові місця будуть не кіосками, в яких торгують через вікно, а хоч і невеликими, але повноцінними магазинами, де відвідувачі зможуть у комфорті і теплі робити покупки.

«У петиції кажуть: «базар». Але що таке базар? Це контейнери чи відкриті намети. Це дощ людям на голови ллє. Вітер мете пил. Натовп людей… Тут же такого не буде! Будуть сучасні, естетичні споруди. Зі скляними фасадами. Ніякої ржавчини, сміття. Вигляд вулиці вони точно не зіпсують», - каже підприємець.

У двох кіосках торгуватимуть квітами, в одному – хлібобулочними виробами, в іншому – м’ясними і ще в одному – можливо, кондитерськими. Алкоголю та тютюнових виробів у павільйонах не продаватимуть.

Автор петиції припускає, що «активний трафік і так спричиняє численні дорожньо-транспортні пригоди із травмуванням пішоходів, що неодноразово фіксувалось найближчими камерами. А разом із встановленням торгових точок можна очікувати зріст сумної статистики в кілька разів».

Олександр Стадніцький каже, що такі побоювання – абсолютно безпідставні. Біля кіосків залишиться близько 3 метрів тротуару, який планують викласти бруківкою.

«Точно буде достатньо місця для проходу» – запевняє підприємець.

«Огієнка – не швидкісна вулиця. Перед в’їздом на неї водії зменшують швидкість. Там є пішохідний перехід. Постійно ходять люди. Взагалі незрозуміло, чому поява п’яти магазинів повинна збільшити небезпеку!? За такою логікою магазини треба відкривати виключо у місцях, де немає ні автомобілів, ні людей», - зазначає підприємець.

Також власник кіосків переконує, що вони не працюватимуть довше 21:00, а зважаючи на відсутність у продажі алкоголю та тютюну, шумні компанії там не збиратимуться.

«Це буде зручне, чисте, акуратне і сучасне місце, де люди з найближчих будинків купуватимуть необхідні товари» – каже Олександр Стадніцький.

Він додає, що в умовах карантину потреба близьких до житлових будинків невеликих продуктових магазинів ще більше зросла: окрім того, що вони зручні і не створюють натовпу, такі магазини ще й дозволяють людині уникати контатків з іншими й швидко робити покупки.

Встановити павільйони планують орієнтовно за 3 місяці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
всі були так проти, так проти - і ось маєте!
Відповісти
Балаболи в владі маму рідну продадуть. Заборонили ставити ларьки, але якщо дуже хочеться і є гроші- то можна. Надіюсь люди зроблять правильний вибір на виборах і не проголосують за поліщука і компанію.
Відповісти
Черговий несмак встановлять...
Які ідіоти видають дозволи на такі торгові точки посеред вулиці?
А підприємець так агітує, суцільний позитив, прям до рани прикладай ті мафи
Відповісти
Це як кобилі роги приліпити. Петицію досі не розглянули, відповіді немає, а вже ставити зібрались. Там порушення діючих містобудівельних норм. Як посталять, так і заберуть, беззаконня не пройде, петиція за добу зібрала необхідну кількість голосів, очевидно що жителі навколишніх будинків не потребують ні ларька з квітами, поруч на Перемоги є цілий магазин, ні кодитерки, в будинку на Огієнка вже є кондитерська, ні хлібного ларька, в будинку на Огієнка є магазин і т.д. невже не зрозуміло, що люди проти і якщо їх проігнорять, то так само будуть ігнорити ті ларки. Кому продавати будете? Тут більше нікого не має.
Відповісти
хай всебе на подвірї поставить за три метри до порога. Нагло лізе на громадську землю і метри виділє не архітектор а підприємець. Щоб посадити там квіти то нема кому у доглядати. Нащо мені ті "покращені" собачі будки, і так все місто спаплюжене пристройками та заскленими балконами. Зіздіть до Франції чи Італії, відпочиньте.
Відповісти
Перед сесією за день за два з грошима пробігся по депутатах, і дивись яка хороша ідея поставити туалети перед порогом у людей як вони жили до цього, напевно страждали. Надіюсь колись зміниться влада і прибере срачі з міста.
Відповісти
Корпус історичного факультету має певний архітектурний стиль, мунументальність, це частина історії міста, є провідним навчальним закладом області! Архітектор міста сліпий? Невже не очевидно, що встановлення поруч ларьків - це минуле, дикість, несмак?! Яка потреба в цьому місці торгівлі м'ясом, квітами, пиріжками? Зрозумілі корисливі мотиви підприємця, але не зрозуміла позиція міської влади і архітектора міста. На старому ринку зносять ларки, бо псують вигляд міста, а тут плюндруючи архітектурний ансамбль просто ліплять чорт зна що! Хабарі не пахнуть і викликають запоморочення розуму та сліпоту? А собі під хатою, шановні радники, заступники, секретарі і депутати, ви би дозволили ці будки поставити? Певно що ні. То чого ж ви людям то пхаєте? Програєте ви після такого "бєспрєдєла" вибори і знесуться ці ларки аж бігом.
Відповісти
Будь-який торговий заклад зобов`язаний забезпечити відвідувачів безкоштовним туалетом і миючими засобами.
Але це не про село Луцьк.
Відповісти
Той підприємець не розуміє що то вічний конфлікт буде мати з людьми, за дрібниці будуть скаржитись, достануть все рівно, добра з цього не буде, проклянуть і його і бізнес, так не робиться, по людях топтатись
Відповісти
КОЗЛИ З МІСКЗРАДИ ВСЕ ПРОДАДУТЬ А ПОТІМ СКИГЛИТИМУТЬ ШО
ЇМ БАЗАР ПАДЛЮКАМ ЗАВАЖАЄ
Відповісти
Погано починається, то погано і кінчиться. Сидіти запроданцям за гратами, не втікти хабарникам від покарання, владу вічно тримати не вдасться, відповісти за все доведеться.
Відповісти
Мясо продавати? Там ні води, ні каналізації, це ж повна антисанітарія буде! Ви ідіоди ще біля головного корпусу навколо памятнику Шевченка ларки поставте, мясо продавати, там теж місця багато. Обставити ларками все місто - ось то і є справжнє досягнення дєятілєй з міськради? Та чого вже там, ставте на Театральному майдані! Які ж ви продажні. Плювати на вигляд міста, аби бабло в кишеню покласти, премію собі виписати, люди ще вас на коліна поставлять, життя показало, що людський гнів і президента може нагнути, і бабло не допоможе, прийде час.
Відповісти
Останні новини
Що невдовзі встановлять біля історичного факультету у Луцьку. ФОТО
25 березень, 2020, 22:19