Двоє лучан виготовляють антисептики та безкоштовно роздають усіх охочим

Двоє лучан виготовляють антисептики та безкоштовно роздають усіх охочим
800 флаконів із антисептиком власноруч виготовили представники громадської організації «Крона» у Луцьку. Засіб для дезінфекції роздають усім охочим безплатно.

Про це Суспільному розповів лучанин Ігор Алексєєв.

Антисептик для рук виготовляє лучанин Ігор Алексєєв із друзями. Каже: ситуація із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 і нестача засобів дезинфекції спонукала зробити їх самостійно і роздавати усім, хто їх потребує.

"Це звичайна суміш спирту, гліцерину, дистильованої або очищеної води, ми додаємо ще ефірне масло і був екстракт алоє, нам ще вдавалося. Зроблена по рецептурі Всесвітньої асоціації охорони здоров’я, яка розповсюдила пам’ятку для країн, у яких є вірус", - розповідає лучанин.

Ігор Алексєєв розповів: змішували складники у пластмасовій ємності і розливали у пляшечки.

"Гліцерин я купував, тару ми довго купували. Спирт привезли люди: привезли спочатку 20 літрів, потім 30 літрів. Народ запитував про потреби і привозив що міг", - каже Ігор Алексєєв.

Кожна пляшка з етикеткою, на якій вказано склад і те, що вона не для продажу.

Ігор Алексєєв каже, що нині складно дістати спирт для подальшого виготовлення рідини для дезінфекції. Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак про ситуацію з нестачею спирту в аптеках сказала, що в найближчі дні підприємства виробництва спирту залучать усі свої резерви.

"Об'єм держрезерву буде збільшений, думаю, найближчим часом проблема зі спиртом буде вирішена на всіх рівнях", - відзначила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак.

Ігор Алексєєв каже: виготовлення дезінфікуючих засобів у нинішній ситуації має згуртувати усіх, хто може допомогти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.