На Волині під час карантину запрацюють насіннєві магазини

На Волині під час карантину запрацюють насіннєві магазини
Уряд дозволив відновити торгівлю насінням і садивними матеріалами, пестицидами та агрохімікатами. Тож на Волині насіннєві магазини відновлять роботу під час карантину.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Такі зміни у постанові Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 №239 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» відстояли керівники структурних підрозділів обласних державних адміністрацій з питань агропромислового розвитку.

За словами начальника управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрія Горбенка, після оголошення карантину та закриття більшості торгових точок з насінням, до нього почали масово звертатись стурбовані селяни, садівники та городники, адже розпочинається посівна кампанія, а придбати необхідне немає де.

«Ми зі свого боку зробили все, аби нас почули у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та дозволили підприємцям торгівлю насінням та саджанцями. Для нашого аграрного регіону – це дуже важливо. Постанова вже набрала юридичної сили, тому тепер справа за місцевими органами влади.

Я сьогодні особисто звернувся до посадовців міських рад Луцька, Ковеля, Нововолинська та Володимир-Волинського, аби вони взяли до уваги зміни у законодавстві та вже із завтрашнього дня зняли обмеження щодо торгівлі насінням і садивними матеріалами, пестицидами та агрохімікатами. З тим, щоб волиняни вже мали можливість придбати усе необхідне до весняно-польових робіт», - резюмував посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.