Для Любомльської лікарні придбали спецодяг та 150 тестів на визначення коронавірусної інфекції

Для Любомльської лікарні придбали спецодяг та 150 тестів на визначення коронавірусної інфекції
З перших днів оголошення карантину у зв’язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції у Любомльській лікарні почали активну підготовку закладу до роботи в таких умовах.

З метою діагностики та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, Любомльська лікарня отримала 150 експрес-тестів на визначення COVID-19 (виробництво Китаю), - пише Кордон.

Тестування буде проводитись в поліклініці та стаціонарних відділеннях хворим, у яких є відповідні клінічні симптоми та контактний анамнез.

Завдяки коштам, які виділили з Любомльського районного бюджету (45 тисяч гривень), придбали засоби індивідуального захисту для медичних працівників та дезінфікуючі засоби (125 респіраторів FFP2 для захисту органів дихання, 100 комплектів протиепідемічного одягу).

З медичної субвенції використали кошти для придбання дезінфікуючих засобів на суму 16 тисяч гривень (43 кілограми для прибирання приміщень та 20 літрів для знезараження рук). Придбали 100 одноразових масок, 30 респіраторів на суму 6,6 тисяч гривень. Замовили 100 поліпропіленових комбінезонів, 135 штук захисних окулярів на суму 13,6 тисяч гривень. Звичайно, є проблеми із придбанням засобів індивідуального захисту, адже ціни – значно завищені. В цьому питанні Любомльська лікарня сподівається на допомогу ОТГ.

Триває збір коштів для придбання апарату штучної вентиляції легень. Зокрема за 3 дні вдалося зібрати 200 тисяч гривень. Один з підприємців міста перерахував 160 тисяч гривень, інша сума надійшла від жителів району, за що їм щиро вдячні.

В лікарні підготували 20 ліжок в інфекційному відділенні та 6 – у реанімаційному для прийому важких та середніх хворих із коронавірусною інфекцією.

Всього ж лікарня готова прийняти майже 140 хворих на коронавірус.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну да, на словах виглядає все прекрасно, а як на ділі, то за те що мало би бути безкоштовно, прийдеться доплачувати, і доречі, яж забув про благодійний внесок у цій лікарні, вони що, не можуть виділити з цих коштів, і сума там назбиралася непогана, звісно ж, якщо ці гроші не пішли на якийсь автомобіль, чи на ремонт у будинку...
Відповісти
А шо, діти і внуки дирехтора больніци мають у хліві жити?
Відповісти
Останні новини
Для Любомльської лікарні придбали спецодяг та 150 тестів на визначення коронавірусної інфекції
27 березень, 2020, 02:07