У Луцьку двір будинку перетворили на проїжджу частину. ФОТО

У Луцьку двір будинку перетворили на проїжджу частину. ФОТО
Мешканці багатоповерхівки у Луцьку скаржаться, що їхній двір перетворили на проїжджу частину ‒ невідомі зробили наскрізний проїзд між вулицями Соборності та Кравчука.

Люди кажуть, що після будівництва десятиповерхового будинку та облаштування кафе «Кульбаба» ще у 2008 році зникли бетонні квітники, якими раніше була перегороджена дорога, ‒ пише Комунальний патруль.

Таким чином, прибравши перешкоду, невідомі зробили наскрізний проїзд автомобілів між вулицями Соборності і Кравчука. Мешканці будинку на вулиці Кравчука, 34А заявляють, що ця дорога особливо вигідна тим водіям, які часто навідуються до Варшавського ринку.

Машини постійно їздили «новою» дорогою, тому мешканці були надзвичайно занепокоєні безпекою, адже зовсім поруч школа №26 та дитячий майданчик.

«Страшно, бо водії навіть можуть не гальмувати на повороті, а поруч може ж дитина якась іти», ‒ обурюються люди.

Пізніше, восени 2012 року, мешканці своїми силами перегородили дорогу бетонними блоками, що, за їхніми словами, не є порушенням, адже на генеральному плані міста ця дорога не позначена як проїжджа.

У свою чергу бригада невідомих робітників 11 квітня 2013 року приїхала з вантажним краном, склала бетонні блоки на вантажівку та зникла у невідомому напрямку. На запитання мешканців ці люди не відповідали, а просто виконали свою роботу.

Люди припускають, що прибрати плити замовив депутат, який живе у сусідньому будинку, та якому зручніше їхати «новою» дорогою без квітників та бетонних плит. Сама ж спецтехніка ‒ із Ківерців. Незважаючи на те, мешканці сфотографували номери крана, який вивозив блоки, міліція і досі не може знайти його власника.

На місці, де колись були квітники, зараз лінія, яка розділяє бруківку кафе та дорогу. Мешканці будинку написали звернення у прокуратуру та наразі чекають відповідей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там розганятись немає де, тому не триндять хай. А дорога значно полегшує проїзд до "Варшавки", що саме головне частково зменшує затори. Не думаю що часто нею користуються водії, так як двори "розбиті" сильно.
Відповісти
А пожежна як проїде і ваші будинки буде гасити? Це не подвіря а проїжджа частина і не треба по ній гуляти. Є ж скверик перед кульбабою і майданчик біля 26 школи. Я розумію, що мешканці новобудови хочуть створити собі дворики вже з усіх сторін будинку. Але на дорогу не виходять навіть піїзди будинків.
Відповісти
плити як прийшли туди,так і пішли...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку двір будинку перетворили на проїжджу частину. ФОТО
14 червень, 2013, 17:21