Універсальний велосипед для українця*

Універсальний велосипед для українця*
Щоденно прихильників велосипедів стає все більше. На ровери сідають всі – від малечі до людей похилого віку. Наявність у родині 2-3 байків стає нормою. Тому питання: «Який велосипед обрати?» доволі актуальне. Звісно, головна рекомендація – орієнтуватись на стиль катання. Та як зрозуміти новачку, який стиль катання припаде йому до душі? А якщо є бажання їздити не лише містом, а й лісом?
Якщо Ви в роздумах, як обрати універсальний байк або не визначились зі стилем катання – доцільно буде купити велосипед МТБ.

МТБ – це не лише гори та бездоріжжя

Байки різняться між собою за великою кількістю чинників. Серед них й стиль катання. Для кожної дороги – свій велосипед:

• для міста – комфортний та легкий city bike;
• для шалених швидкостей на дорозі – шосейні байки;
• для далеких мандрівок – турингові ровери.
Що залишається МТБ, чи гірським велосипедам? Грунтові дороги, гірські стежки й повне бездоріжжя. Це в теорії. На практиці все трохи інакше.

Населені пункти

Міста дуже рідко можуть похизуватись велодоріжками. Велосипедисти змушені пересуватись автомобільними шляхами. Проте, на автошляхах ями – явище звичне, а об’їхати їх не завжди вдається. В місцях з інтенсивним рухом доводиться їздити тротуарами, аби не заважати водіям та не наражати своє життя на небезпеку. Тротуари обмежуються бордюрами, які рідко мають місця для комфортного з’їзду. Тому доводиться стрибати з та на бордюри. Ловити ями та стрибати по бордюрах не дуже зручно на city bike. А от МТБ ніби потрапляє в рідне середовище.

Міжміські автошляхи

Ями на наших дорогах – це скоріше правило. Гарні дороги – виняток з цього правила. Це сумно не лише для автолюбителів, але й для прихильників шосейних байків. Той, хто не спробував проїхати хоча б 30 км по звичайній дорозі на шосері, не зрозуміє страждань велосипедиста-гонщика. Окрім того, що кожна яма чи наплив, на який наїжджає байк – це суттєвий удар по суглобах, це ще й велика ймовірність впасти та зазнати більш серйозних травм. А от гірський велосипед почуває себе впевнено на таких дорогах й завдяки амортизаторам та геометрії рами гасить удари та вібрації.

Веломандрівки

Мандрувати доводиться також автошляхами. А там ями. Турингові велосипеди переважно мають жорстку вилку, тому руки дуже стомлюються вже через 2-3 години їзди. Та й геометрія рами передбачає пересування по ідеальним дорогам. Як себе почувають МТБ на наших шляхах – йшлося вище. Й навіть якщо сталося диво – Вам трапилась гарна дорога, вилку на МТБ байку можна заблокувати й насолоджуватись швидкістю. До того ж більшість МТБ мають кріплення під багажник.
Тому, поки візитівкою українських доріг будуть ями – МТБ буде універсальним велосипедом.

"Джерело: elastomania.com.ua"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: велосипед
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Універсальний велосипед для українця*
27 лютий, 2020, 22:23