Київський гурт привіз у Луцьк автентичне танго. ФОТО

Київський гурт привіз у Луцьк автентичне танго. ФОТО
У Луцьку відбувся концерт «танго-оркестру» «Kiev-Tango-Project», який грає аргентинські танго.

Також музики виконували французькі вальси-мюзети, - пишуть Волинські новини.

Унікальний «танго-оркестр» «Kiev-Tango-Project» - це Кирило Шарапов (скрипка), Сергій Курдицький (кнопковий акордеон, бандонеон, перкусія), Дмитро Третяк (контрабас) та Тетяна Павлічук-Тишкевич (фортепіано).

У Луцьку музиканти закінчили гастрольний тур Західною Україною. Цього ж дня добіг кінця перший сезон проекту «Віртуози країни», автором якого є Тетяна Павлічук-Тишкевич. Метою проекту є знайомство українського слухача з кращими молодими талантами країни.



Квартет, заснований у 2011 році, брав участь у багатьох музичних фестивалях, зокрема «Монмартр на Андріївському Узвозі», музикантам, стоячи, аплодувала посол Республіки Аргентина в Україні. Молодий колектив встиг записати два альбоми та готується до випуску третього. Три місяці тому музиканти придбали унікальний аргентинський інструмент німецького виробництва бандонеон, який цього вечора вперше звучав на луцькій сцені.



«Kiev-Tango-Project» - єдиний український колектив, який виконує танго різних стилів та грає за оригінальними нотами, намагаючись максимально наблизитися до автентичного звучання танго.



Зі словом танго виникають різні асоціації - наприклад, жагучі па відомого танцю, а комусь це слово нагадує часи, коли танго користувалося популярністю і в Україні, а з платівок та радіоточок постійно звучали «Бризки шампанського», «Компарсіта» та інші популярні мелодії. Для глядачів, які пам’ятають ці часи, «Kiev-Tango-Project» виконували всесвітньовідомі танго.



Згодом глядачів запросили у музичну подорож до Франції, країни, де найсмачніші круасани, вузенькі вулички на Монмартрі, села, у яких кожен француз вирощує власний сорт винограду та виготовляє з нього чудове вино. Музиканти виконали французькі вальси-мюзети та відому мелодію з фільму Клода Лелуша «Чоловік і жінка».



Своє володіння екзотичним інструментом бандонеоном демонстрував Сергій Курдицький, виконуючи твори легендарного Астора П’яццоли. Бандонеон - німецький інструмент з великою аргентинською долею. Його неповторний голос - символ цілого напрямку у музиці двадцятого століття. Бандонеон в танго - рідкісний приклад спільної еволюції інструменту разом із жанром музики, інструмент напрочуд складний і відрізняється від кнопкового акордеону.
Прозвучала також п’єса українського композитора Мирослава Скорика.

Музиканти розповіли, що у них є традиція робити сюрпризи та подарунки глядачам. Так, цього разу вони розіграли свій диск, визначивши місце переможця у залі за допомогою дати концерту. Луцька публіка не бажала відпускати «Kiev-Tango-Project» зі сцени, викликавши музикантів на біс.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жаль,що ні я,ні інші мої земляки-аргентинці,члени КЛУБУ "ЕСПЕРАНСА" НЕ ПОБУВАЛИ на цьому концерті.Але я радий,що чудові звуки аргентинського бандоніону ПРОЗВУЧАЛИ в далекому від Буенос Айреса - ЛУЦЬКУ!!!
Відповісти
Треба було написати, що Тетяна Павлічук-Тишкевич - уродженка Луцька, дочка піаністки Наталії Тишкевич та співака Валерія Павлічука. Це немаловажливо, погодьтеся. Добре, що є читачі, які знають трошки більше від журналістів!))
Відповісти
Пробачте,невеличка помилка,яку я зробив...БАНДОНЕОНУ...далі за текстом.
Відповісти
Останні новини
Київський гурт привіз у Луцьк автентичне танго. ФОТО
15 червень, 2013, 09:20
Ураган в Одесі. ФОТО
15 червень, 2013, 08:26