Узбецьким Daewoo відкрили дорогу в Україну

Узбецьким Daewoo відкрили дорогу в Україну
В Україні скасовано квоти на імпорт автомобілів з Узбекистану, введені в жовтні 2011 року - рішення вже чинне з 27 січня.

Про це повідомила українська міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, - пише gazeta.ua.

Відмова від обмежувальних заходів пов'язана з врегулюванням в Узбекистані питань реалізації українських автомобілів.

Напередодні, влітку 2011 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України на черговому засіданні встановила, що Узбекистан ввів різні ставки акцизного збору для автомобілів походженням з Республіки Узбекистан, Російської Федерації та з третіх країн, у тому числі України.

При середній вартості легкового автомобіля на рівні $6,696 тис. розмір акцизного збору для України становитиме 69,9% митної вартості, для Росії - 5% митної вартості, для Республіки Узбекистан - 29%.

Таким чином, розмір акцизного збору при імпорті автомобілів з України майже в 14 разів перевищує суму акцизного збору з російських автомобілів та в 2,4 рази перевищує суму акцизного збору з легкових автомобілів, вироблених в Узбекистані. А це суперечить угоді про вільну торгівлю між двома країнами від 29 грудня 1994.

Тоді, в 2011-му комісія рекомендувала Кабінету міністрів України вжити відповідні заходи у вигляді встановлення квот на імпорт автомобілів з Узбекистану.

Комісія доручила МЗС країни звернутися у відповідні компетентні органи Республіки Узбекистан з пропозицією про розгляд та врегулювання спірної ситуації. Крім того, за зверненням Асоціації українських автомобілевиробників «Укравтопром» було вирішено провести спеціальне розслідування з питання імпорту легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту.

За підсумками розслідування, Україна до 31 липня 2014 ввела імпортну квоту у кількості 3 одиниці на рік на автомобілі з робочим об'ємом циліндрів до 2,2 тис. куб. см з Узбекистану.

Зазначимо, що в Україну з Узбекистану імпортують автомобілі Daewoo Matiz і Daewoo Nexia.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто, Daewoo
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.