Рада ухвалила закон про відкриття ринку землі в Україні

Рада ухвалила закон про відкриття ринку землі в Україні
Рада ухвалила закон про введення ринку землі з липня 2021 року. За прийняття законопроекту в другому читанні та в цілому проголосували 259 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Про це повідомляє УНІАН.

Як зазначено в порівняльній таблиці до другого читання законопроекту, набувати право власності на земельні ділянки сільгосппризначення з 1 липня 2021 року зможуть виключно фізичні особи-громадяни України.

При цьому обсяги концентрації на одну фізособу не повинні перевищувати 100 га. З 1 січня 2024 року купувати сільгоспземлі зможуть юридичні особи (зареєстровані в Україні та учасниками яких є громадяни України), розмір концентрації - до 10 тис. га.

Забороняється продаж земель іноземцям, юрособам із іноземними акціонерами і юрособам, бенефіціарів яких неможливо встановити або бенефіціари яких зареєстровані в офшорних зонах, а також особам, проти яких діють спеціальні економічні та інші санкції.

При цьому закон забороняє продаж сільгоспземель комунальної та державної власності. Згідно з документом, розрахунки, пов'язані зі сплатою ціни земельних ділянок сільськогосподарського призначення, здійснюються в безготівковій формі. Також закон доручає Кабінету Міністрів України у шестимісячний строк з дня опублікування розробити й затвердити порядок фінансової підтримки громадян і юридичних осіб (у тому числі фермерських господарств) для придбання земельних ділянок сільгосппризначення, а також внести зміни до бюджету для створення Фонду розвитку сільських територій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ж ви робите, іроди?!
Юридичні особи зможуть купувати землю тільки з 2024 року та з обмеженням у 10 тисяч гектарів.
Іноземні громадяни матимуть право купувати землю тільки після проведення референдуму щодо відповідного питання, у разі згоди більшості громадян України.
Земля - це ж наше багатство!!!
Відповісти
такі як Марія навіть не читають новини, а відразу нагнітають ситуацію.
Відповісти
Тільки шкода що таких як Марія, не недосвідчених людей досить багато.
Відповісти
Молодці. Давно треба було приймати такий важливий закон для держави. Молодці
Відповісти
Молодцi!
Відповісти
Маруся паше на олігархів
Відповісти
Для розумних : люди, які звикли до сірих схем і мають вільну готівку, зможуть скористатись новим ринком землі для накопичення великих обсягів землі. Так само як в 1990 певні групи людей захопили підприємства через ваучери, скупаючи іх за безцінь та використовуючи підставних осіб. Цього разу, землю можуть скупити через десятки чи сотні підставних осіб, кожна з яких придбає по 100 га.
Відповісти
Останні новини
Рада ухвалила закон про відкриття ринку землі в Україні
31 березень, 2020, 01:30