Чи готові ви звітувати державі, звідки взяли гроші на авто? ПИТАННЯ ДНЯ

Чи готові ви звітувати державі, звідки взяли гроші на авто? ПИТАННЯ ДНЯ
Відтепер автосалони змушені будуть ідентифікувати своїх клієнтів та визначати походження їхніх коштів на покупку авто.

Згідно із законодавством, прокуратура вимагає в автосалонів надати фахівцям Держфінмоніторингу документи для аналізу продажів.

«Тепер автосалони, які продають автомобілі, вартістю понад 150 тисяч гривень, зобов'язані стати на облік, як суб'єкти фінансового моніторингу та проводити ідентифікацію клієнтів і походження грошей на покупку», - розповів гендиректор всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

«Чи готові ви звітувати державі, звідки взяли гроші на купівлю авто?» – запитав ВолиньPost у лучан.

Віктор Адамчук, 30 років, приватний підприємець:

«Я категорично проти. В цій державі кожен виживає, як може. Хтось краде, хтось чесно заробляє. Ні, я проти не тому, що краду. Я навпаки надто багато працюю, щоб заробити на сім’ю, щоб нормально жити.

Просто це вже ненормально, коли держава намагається проконтролювати кожен наш крок. Якщо я був на заробітках, працював там неофіційно, привіз звідти гроші, за які й хочу купити машину, то як мені бути? Який мені документ треба намалювати, щоб не потрапити у якийсь там «чорний список»?

До речі, першу свою машину, старенький Volkswagen Passat, я купив на весільні гроші. Батьки трохи доклали, звичайно. Ми з дружиною вирішили їх саме так витратити. Позаминулого року я її продав, зараз маю майже нову Renault Megane. І навіть з принципу не хотів би звітуватись державі, звідки я взяв гроші на її купівлю. Хай спочатку самі пересядуть у дешеві машини, а потім приймають свої дурні закони».

Дмитро Вишневський, 25 років, безробітний:

«Моя машина стара і дешева. Я цим не переймаюсь. Купувати нову не маю за що. Хоча я б з радістю.

А взагалі це правильно, тільки у цивілізованій країні. Якби наша влада їздила на велосипедах, тоді так – хай перевіряють. А вони їздять на машинах за сотні тисяч доларів і хочуть рахувати гроші простих українців.

Сама ідея класна. Буде видно, хто вкрав, хто ні. Буде видно, хто з бізнесменів приховує свої податки. От, наприклад, має чоловік скромний м’ясний цех, а їздить на машині за 40 тисяч доларів. Підозріло, ні?».

Людмила Буденчук, 32 роки, митний брокер:

«Я слабо уявляю, як це має відбуватись, як це працюватиме. Не розумію, у якому вигляді автосалони мають цю інформацію подавати. Виходить, що ти приходиш у салон, а там, як у банку, в якому ти хочеш взяти кредит, запитують, скільки ти заробляєш.

Тобто це купа якихось нових документів, це якісь нововведення. По ідеї, цей контроль має йти через банки, а не через автосалони. Автосалону головне продати, яка їм різниця, звідки людина взяла гроші.

Як на мене, то це зайвий клопіт для всіх. Треба чітка, дієва схема контролю. Сумніваюсь, що все продумали. І взагалі наводити порядок у країні треба починати не з того кінця».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дійсно, якщо наводити порядок в країні, то напевне треба повернутися в минуле і розпочати з " буремних девяностих років" та поетапно, за кожне минуле десятиліття і аж по сьогодення здійснювати " податкові зачистки"
-за які кошти та прибутки у працівників правоохоронних та контролюючих органів у власності ресторани,готелі, палацики та ін?
- звідки у держслужбовців у приватній власності люсусові квартири,гектари земель,дачі, автомобілі?
Ото ж розпочнемо з рідньої Волині,з рідних нашому серцю містечок на полсько-українському кордогі, таки собі "боден-таунів", і буде надзвичайно цікавий і супер захоплюючий сюжет, про "бойове"минуле яке тісно переплелося з"елітним"сьогоденням. Це було б набагато цікавіше, аніж чіплятися до сільського дядька і запитувати- а звідкіль , звідкіль у тебе " Нива-Запорожець" та старі шини до трактора!!! Чи не так ?
Відповісти
Останні новини
Чи готові ви звітувати державі, звідки взяли гроші на авто? ПИТАННЯ ДНЯ
05 лютий, 2012, 10:10