На Запоріжжі – спалах коронавірусу серед лікарів, медпрацівники масово звільняються

На Запоріжжі –  спалах коронавірусу серед лікарів, медпрацівники масово звільняються
У Запорізькій області складається критична ситуація з медичними працівниками, у них все частіше діагностують коронавірус, тож ті, хто залишаються не витримують навантаження і звільняються.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

Недугу підтверджено у головного лікаря Мелітопольської лікарні та його заступника, ще 12 співробітників на самоізоляції. Ситуація ускладнюється тим, що заражених може бути багато – вже сьогодні на самоізоляцію там відправили 12 медпрацівників, з якими контактували хворі.

Одночасно з цим стало відомо, що в обласній інфекційній лікарні - це головний опорний заклад області для боротьби із коронавірусом - масово звільняються медсестри. З 10 медичок нині лишилось 6 і це на все відділення, що працює з коронавірусом. Та і ті медсестри, що лишилися, не виключають, що будуть звільнятися. Бо кажуть, за щоденний ризик їм обіцяли чималі доплати, а їх немає.

«Другий поверх ми закрили, бо не може одна медсестра бігати на два поверхи. Бракує катастрофічно. Якщо не буде ніяких поліпшень, покладемо всі заяви і нехай самі працюють», - каже медсестра Запорізької обласної інфекційної лікарні Ніна Кізілова.

А зранку таку собі акцію протесту влаштували медики швидкої: увімкнули сирени та вийшли під будівлю із спільним зверненням. Обурені тим, що їх  виключили з переліку тих, кому обіцяне підвищення зарплати. Та чиновники запевнили, що така прикрість сталась помилково і обіцяють внести пункт про працівників швидкої якомога швидше.  

Станом на сьогодні кількість хворих на коронавірус у регіоні складає 22 людини.

Головне фото - ілюстративне.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звільняються? А як же клятва Гіпократа? Чи вони після карантину підуть укладати асфальт?
Відповісти
Гіппократ „По всей справедливости, медицина есть самая благороднейшая из всех наук и искусств. Но от невежества людей, занимающихся ею, или тех, которые не стыдятся дерзновенно судить о враче безотчетным образом, она, с давнего времени, начала терять своё высокое достоинство. Такой упадок её, кажется, происходит от того, что за вмешательство невежд в медицину нигде не назначено им приличного наказания, кроме бесчестия, которое на бесчестных не имеет никакого впечатления. Многих из сих людей можно уподобить актёрам, которые, хотя и принимают на себя вид актёров, подобно им одеваются и даже действуют, однако не суть актёры: точно то же и с врачами, — по имени их много, а по самому делу — очень мало.“

Источник: https://ru.citaty.net/tsitaty/618604-gippokrat-po-vsei-spravedlivosti-meditsina-est-samaia-blagor/
Відповісти
"Не лечи бесплатно, ибо тот, кто лечится бесплатно, рано или поздно перестает ценить свое здоровье, а тот, кто лечит бесплатно, рано или поздно перестает ценить результаты своего труда". Гиппократ.
А ти хотів би гарячий асфальт розкидати голими руками і трамбувати своїм задом?
Відповісти
Останні новини
На Запоріжжі – спалах коронавірусу серед лікарів, медпрацівники масово звільняються
02 квітень, 2020, 14:30