Про допомогу медикам, самоізоляцію і карантин: розмова з народним депутатом Степаном Івахівим

Про допомогу медикам, самоізоляцію і карантин: розмова з народним депутатом Степаном Івахівим
В Україні – надзвичайна ситуація у зв’язку з поширенням коронавірусу. По всій країні запроваджено суворий карантин, сотні тисяч громадян працюють дистанційно. У цей нелегкий час українці об’єднуються, аби допомогати тим, хто цього потребує.

Про благодійність, роботу в нових реаліях та здоров’я народний депутат України Степан Івахів розповів у інтерв’ю 12 каналу.

— Нині на Волині вже багато людей заявили про допомогу лікарням і людям щодо боротьби із спалахом коронавірусу. Чому ми ще не чули вашої думки про це?

— Я, як народний депутат, трохи більше обізнаний у ситуації, яка на сьогодні існує в медицині. Але як пересічний громадянин – я її бачу так само, як бачить кожна людина, яка ходить в лікарню.

Сьогодні не час підставляти «підножки» і критикувати ті чи інші гілки влади за ситуацію, яка є. Сьогодні, як ніколи, треба об’єднатися і спільними зусиллями вирішити питання. А потім народ оцінки поставить кожному.

З досвіду тих країн, які першими зіштовхнулися з епідемією коронавірусу, ми знаємо, що найважливіше – це захистити лікарів, які будуть приймати хворих, і створити умови для прийому людей. Тобто забезпечити ліжко-місце і забезпечити обладнання. На жаль, сьогодні наші лікарі не захищені. Якщо кожен з нас може просто не піти на роботу, побути на самоізоляції, то лікарі змушені і будуть змушені йти і захищати, рятувати людей.

Тому перше, що ми зробили, я маю на увазі фонд «Патріоти Волині», бо звичайно, що лікарі звертаються до нас, – закупили і передали в лікарні 25 000 масок, 20 000 рукавичок спеціальних, спеціальний розчин для дезінфекції. Компанія WOG, до якої я маю відношення, я акціонер цієї компаніі, відгукнулася на моє прохання виділити нафтопродукти для заправки автомобілів швидкої допомоги на Волині. Пального вистачить на 20 000 виїздів бригад.

Наші лікарні попросили закупити так звані ШВЛ (апарати штучної вентиляції легень, – ред.). Питання для нас нове було, сьогодні стільки багато всього «китайського», як ми кажем, непрацюючого. Тому ми зупинилися на американських апаратах Oricare V8600. 4 вже оплачені, вони з дня на день повинні надійти, ми передамо їх в лікарні.

До мене ще зверталося керівництво нашої Волинської обласної інфекційної лікарні – закупити для них аналізатор крові потужний. Лікарі порадили варіант японського виробництва (сучасний гематологічний аналізатор SYSMEX XN-350), ми його оплатили і буквально перед вашим приїздом мені подзвонили, що це обладнання вже надійшло. Будемо передавати в лікарню.

Загалом, приблизно вже на цей час, фонд «Патріоти Волині» витратив близько 5 млн гривень на допомогу лікарням, але я розумію, що роботи ще багато буде.

Звертаються органи правопорядку, для того, щоб забезпечити порядок, вони ж чергують сьогодні. Ми також виділяємо для них нафтопродукти. Робота робиться, це початок. Зрозуміло, що звертань ще буде багато і працювати прийдеться багато.

— Ми сьогодні застали вас на робочому місці, у зв’язку з цим виникає запитання: як ваше здоров’я і здоров’я вашої родини? І чому ви не на карантині?

— Я абсолютно здоровий, Богу дякувати, і не хворів, моя родина теж здорова. Вони прислухалися до моєї поради залишитися вдома на самоізоляції.

Діти мене питають: «Тато, а чим ми можемо допомогти лікарям?». Діти вже дорослі, теж хочуть приймати активну участь, дома відсидітись легше за все. Я їм порадив одне: залишайтеся вдома, не створюйте проблем для інших. Тому що сьогодні всі, лідери всіх держав, українська влада, і я до них приєднуюся, і в першу чергу лікарі, закликають залишатися вдома. Дайте можливість медикам лікувати тих людей, які сьогодні потребують допомоги. Не станьте ще одним хворим пацієнтом, якщо у вас немає нагальної потреби виходити з дому. Це, напевно, буде найбільша допомога, яку ви можете зробити.

— Чому ж ви на роботі?

— Я не належу до категорії людей, які можуть працювати дистанційно, я сьогодні відповідаю не тільки за себе і за свою сім’ю. Я народний депутат, в мене є відповідальність перед моїми виборцями.

Я є акціонером потужної бізнес-структури, і я чітко усвідомлюю, що після кризи чи біди, яка пов’язана з інфекцією, настане інша криза або економічний спад в цій країні. До нього потрібно готуватися. Треба працювати. Напевно, працювати ще більше.

І коли я кажу всім залишатися вдома, то це не означає залишайтесь вдома і лягайте спати. Залишайтесь вдома і працюйте дистанційно, допомагайте працювати своїм компаніям, підтримуйте економіку своєї країни, бо нас це не мине і кожен теж в цьому може приймати активну участь.

Тому всім нашим волинянам, дозвольте скористатись нагодою, можу сказати тільки одне: бережіть себе, бережіть оточуючих. Не виходьте зайвий раз з дому. Активно працюйте будь-якими можливими засобами і методами. Бережіть оточуючих і рідних, навіть якщо ви не боїтеся коронавірусу. Бажаю усім здоров’я!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже хотілось би звернутись до кожного хто підписаній та чітає сторінку лікарні. Якщо ви по певним причинам не довіряєте вашій владі, будьласка, подивіться інтервью лікарів в Італіі, Іспанії, США у кожного є інтернет на сьогоднішній день.
Країни далеко не з найгіршим рівнем економіки і всежтаки виявилися абсолютно неготові до такого массового зараження. Абсолютно кожен медичний представник з цих країн говорить про те що:
1. НЕ ІСНУЄ нажаль на сьогоднішній день ліків від COVID-19!
2. НАХОДЬТЕСЬ ВДОМА, не соціалізуйтесь, дотримуйтесь правил гігієни – цей вислів ві почуєте від абсолютного кожного медичного працівника світу!
Чому не соціалізуватись - тому що вірус дуже активно розповсюджуєтья. Кількість захворюваних збільшується щогодини. Уявіть собі якщо одночасно доведеться госпіталізувати 100-200 а то і 300 інфікованих. Медичних парцівників та апаратів для вентиляції легень виявиться недостатньо в критичній ситуації! І тільки в звяку з цим прохання до кожного находитись вдома! Не для того щоб не захворіти, а для того щоб зменшити розповсюдження вірусу в массовій формі. Щоб кожна людина мала змогу своєчасно отримати необхідну допомогу.
3. Дуже велика кількість людей у яких виявились перші симптоми залишаються вдома на самоізоляції (про це також говорять медики зі всього світу). Чому? Тому що госпіталізація проводиться в випадку необхідності підключення до апарату вентиляції легень. Якщо у вас легка стадія захворювання не вимагайте госпіталізаціх, саме в цей момент можліво хтось знаходиться на рівні боротьби зі смертю. Задумайтесь!
4. Намагайтесь покращити ваш імунітет. Вітаміни, правильне харчування. Кожен розуміє суть значення цього вислову. Сильна імунна система буде боротись набагато швидше з вірусом.


Віднесіться з повагою до лікарів! В них також є сімї, але не відміну від вас (коли ви можете знаходитись вдома) вони вимушені залишатись на своїх робочих місцях і піддавати себе найбільшому ризику! Погляньте в якіх засобах захисту працюют лікарі, костюми/маски, подивіться як виглядають лікарі після чергування. Вони знесилені з відбитками тих самих масок на обличчі.
Вони знаходяться там заради нас – то ж давайте будемо знаходитись вдома заради них!!!


З повагою та вдячністю !




Прикріпляю посиляння на сайт де онлайн обновлюється інформацію зі всього світу
https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw
Відповісти
Самоізоляція потрібна для інфікованих людей, здорові люди мають право на вільне переміщення. Ст. 33 Конституції України, у якій закріплене це право, повністю відповідає вимогам Загальної декларації прав людини [Стаття 13], Міжнародного пакту про грома­дянські й політичні права (Стаття 12).
Відповідно до ст. 33 Конституції України, свобода пересування
гарантовано право Конституцією України! Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.Надзвичайний стан запроваджує Верховна рада за поданням Президента України. У цей період держава може напряму управляти як державними, так і усіма приватними компаніями, а права і свободи українців можуть бути обмежені. При надзвичайній ситуації такі заходи НЕ застосовують.
У нас не запроваджений Надзвичайний стан! І компетентні лікарі радять прогулянки на свіжому повітрі, адже коронавірусна інфекція нестійка до ультрафіолетового опромінення. Закликаю владу і її керманичів припинити незаконно діяти!
Відповісти
"розумниця" а зараз взнаєш інфікований чи ні? Не бачите який той вірус? Не треба о-то ла-ла фа-фа і Конституції сюди вплітати! Люди з більшою демократією і свободами тихо дома сидять і не вякають, а ви тут вумнічати багато починаєте! Карантин - значить карантин! )))
Відповісти
Для таких як ви і треба вводити карантин і самоізоляцію. Усі керманичі радять під час карантину саморозвиватись, займатись самоосвітою. Читайте , люди, не лише жовту пресу !!!
Відповісти
Для таких як ви і треба вводити карантин і самоізоляцію. Усі керманичі радять під час карантину саморозвиватись, займатись самоосвітою. Читайте , люди, не лише жовту пресу !!!
Відповісти
А чому він не підтримав земельний та антиколомойський закони. Від цих законів залежить кредит МВФ. Від цього кредиту залежить фінансова ситуація в Україні.
Відповісти
Україна проти коронавірусу і проти Коломойського. Проти КК
Відповісти
Дуже Поважаю цю Людину!

Дай Бог йому Здоров'я та Сил для Нових Проектів!

Відповісти
Уважно прочитайте, що вам напиали, а потім свою самоосвіту розвивайте. Видно, що вона у вас не належному рівні!!! Дай таким свободу, то все оточення позаражують!!!
Відповісти
Я дотримуюсь особистих правил гігієни завжди!!! Руки мити вмію, хворою в громадські місця ніколи не виходила,бо відповідально ставлюсь дл свого здоров`я і поважаю інших людей, кашляю і чхаю в хустинку. Я маю право на прогулянки на свіжому повітрі, адже коронавірусна інфекція нестійка до ультрафіолетового опромінення. Цитата із сайту МОЗ України : « Коронавірус не здатний переміщатись на далекі відстані. Він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання. Відстань – це гарантія безпеки. Це фактор переривання епідемічного ланцюга. Тому заразитись неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви знаходитесь на відстані понад 1,5 м». Чи ви хочете сказати, що МОЗ обманює свої громадян?
Відповісти
Я дотримуюсь особистих правил гігієни завжди!!! Руки мити вмію, хворою в громадські місця ніколи не виходила,бо відповідально ставлюсь дл свого здоров`я і поважаю інших людей, кашляю і чхаю в хустинку. Я маю право на прогулянки на свіжому повітрі, адже коронавірусна інфекція нестійка до ультрафіолетового опромінення. Цитата із сайту МОЗ України : « Коронавірус не здатний переміщатись на далекі відстані. Він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання. Відстань – це гарантія безпеки. Це фактор переривання епідемічного ланцюга. Тому заразитись неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви знаходитесь на відстані понад 1,5 м». Чи ви хочете сказати, що МОЗ обманює свої громадян?
Відповісти
Останні новини
Про допомогу медикам, самоізоляцію і карантин: розмова з народним депутатом Степаном Івахівим
02 квітень, 2020, 20:58