Папа Римський не поїде в Україну

Папа Римський не поїде в Україну
На святкування 1025-річчя хрещення Русі, яке організовує Українська греко-католицька церква, Папа Римський не приїде.

Його представлятиме кардинал Аюдріс Юзас Бачкіс, вислужений Архієпископ Вільнюський, - пише Волинська правда.

З цієї нагоди в Києві відбудеться засідання Синоду Єпископів, відбудеться всенародна проща, в якій візьмуть участь вірні з України та діаспори, а також посвятять Патріарший собор Воскресіння Христового.

Як повідомлялось раніше, УГКЦ святкуватиме ювілей Хрещення в серпні, а не в липні. Про це розповів під час прес-конференції в Києві Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. За його словами, традиція святкувати дві події разом: пам’ять Рівноапостольного князя Володимира і чергову річницю Хрещення України-Русі – є традицією Російської Церкви.

«Об’єднання цих двох подій мало на меті підкреслити державний характер державної релігії московського православ’я. Ми є спадкоємцями Володимирового хрещення і Київської Церкви. І ми зберегли древню київську традицію, за якою пам’ять Хрещення України-Русі з року в рік відзначається 14 серпня – у день Макавейських мучеників, коли розпочинається Успенський піст і день так званого Августівського водосвяття. Ми шануємо традицію Російської Церкви, але у своїй Церкві зберігаємо традицію Київської Церкви, тому наші святкування пов’язані з цією датою», – сказав Блаженніший Святослав.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Папа Римський не поїде в Україну
17 червень, 2013, 10:53