Волинські епідеміологи працюють у надзвичайному режимі та без вихідних

Волинські епідеміологи працюють у надзвичайному режимі та без вихідних
12 волинських лікарів-епідеміологів максимально завантажені та працюють без перепочинку.

Про це повідомила Наталія Янко - уповноважений головний державний санітарний лікар у Волинській області, директор Волинського обласного лабораторного центру, - пише "Волинь-нова".

Нагадаємо, на ранок, 5 квітня у Волинській області зареєстровали 19 випадків COVID-19.

За словами Наталії Янко, дослідження зразків методом ПЛР проводять на місці, лікар-вірусолог і всі працівники лабораторії працюють у надзвичайному режимі – без вихідних. Щодоби тут проводять від 50 до 100 досліджень.

Велике навантаження лягло і на плечі лікарів-епідеміологів, яких на Волині є всього трохи більше 10. Адже упродовж останніх 5 років таких спеціалістів в Україні не готували, а санепідслужбу було зруйновано. Тепер життя довело важливість її функціонування.

"Кожен випадок інфікування вимагає ретельного епідрозслідування, встановлення всього кола контактних осіб, проведення комплексу протиепідемічних заходів. Проводиться перевірка всіх людей з підозрою на корона вірусну інфекцію. Нерідко експрес-тест дає позитивний результат, а лабораторне дослідження його спростовує. Кожен випадок вимагає прискіпливої уваги спеціалістів. На жаль, уже виявлено COVID-19 у кількох районах Волині, зокрема у Горохівському, Володимир-Волинському, Старовижівському районах. Підтверджено інфікування патологоанатомів у Луцьку, а також двох пацієнтів із пневмонією у Луцькій міській клінічній лікарні. Попередньо повідомляли і про інфікованих працівників цього закладу, на щастя, більшість із них не мають ознак захворювання, вони знаходяться на самоізоляції. Ми працюємо без перепочинку, щоб запобігти поширенню недуги, але багато залежить і від відповідальності кожного жителя області", – наголосила Наталія Янко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не справедливо якось, усі лікарі працюють і вдень і вночі наражаючи себе та свої сімї на небезпеку, персонали магазинів щоб заробити кпійку також працюють , а чиновники Луцької міської ради іВолинської ОДА просто пішли на карантин ..сидять вдома іотримують зарплати премії надбавки просто перебуваючи вдома інічого не роблячи для держави в такий складний час
Відповісти
Суддям і прокурорам теж зарпляту на карантині виплачують
Відповісти
Підтримую лікарні аптеки магазини всі працюють наражаючи себе на небезпеку то чому волинська адміністраціЯ просто пішли на карантин і отримують при тому зарплати а всі інші верстви населення у відпустках за власний рахунок
Відповісти
Останні новини
Волинські епідеміологи працюють у надзвичайному режимі та без вихідних
05 квітень, 2020, 12:40