Лікарі закликають перевірити дітям зір під час канікул*

Лікарі закликають перевірити дітям зір під час канікул*
Кожна третя українська дитина має проблеми з зором, при цьому батьки у половині випадків навіть не здогадуються про це. Такі дані Міністерства охорони здоров’я України не можуть залишити осторонь тих, у кого є діти.

Серед патологій, які найчастіше доводиться діагностувати лікарям-офтальмологам: короткозорість, далекозорість, косоокість, астигматизм та амбліопія (як наслідок невиконання рекомендацій лікаря). Такі, здавалося б, на перший погляд прості захворювання, при несвоєчасній діагностиці і лікуванні можуть мати досить серйозні наслідки.

У діагностиці вад зору ключову роль відіграє саме час. На жаль, обов’язкові профілактичні огляди у лікувальних закладах нині втратили свою профілактичну мету і відвідування лікаря зводиться до банального отримання довідки або штампу перед школою чи дитячим садком. Лише одиниці знаходять час для повноцінної і якісної діагностики. Лікарі-офтальмологи вкотре наголошують на важливості профілактичних оглядів, адже проблеми виявлені на початках можуть зберегти зір дитини у майбутньому.

Літні канікули найсприятливіша пора, аби запланувати візит до лікаря для повного офтальмологічного обстеження.

У Центрі хірургії ока професора Загурського для зручності пацієнтів і економії часу працює система попереднього запису.

Крім того, діють програми за віковими групами: «Малятко» (від народження), «Школярик» та Комплексне діагностичне обстеження дитини. Обладнання клініки дозволяє якісно провести повний спектр обстежень: комп’ютеризоване дослідження зорового аналізатора, визначення основних параметрів ока на безконтактному авторефкератометрі, визначення наявності косоокості, безконтактне вимірювання внутрішньоочного тиску. За результатами проведених обстежень лікар-офтальмолог клініки запропонує Вам адекватне лікування, оптимальний варіант корекції зору, а також визначить схему індивідуального здорового зорового режиму і зорового навантаження, надасть кваліфіковані рекомендації щодо відвідування спортивних секцій і фізичних вправ.

Варто пам’ятати, зниженню гостроти зору можуть сприяти зорові перенавантаження в школі, неконтрольоване перебування за комп’ютером, фізіологічні зміни в підростаючому організмі, травми.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України вперше дитину має обстежити офтальмолог ще в пологовому будинку, наступні огляди проходять наступним чином: в 3 місяці, 1 рік, 5 років і перед школою. Починаючи із шестирічного віку, перевіряти зір дитині необхідно щодва роки навіть за відсутності скарг. Але якщо хтось у родині має захворювання очей (короткозорість, далекозорість, глаукому або інші недуги), відвідувати дитячого офтальмолога треба частіше.

Не гайте час даремно! Проведіть канікули з користю для здоров’я Вашої дитини!

Центр хірургії ока професора Загурського знаходиться за адресою: місто Луцьк, проспект Президента Грушевського, 1. Запис за телефоном: (0332) 77 00 88. Адреса сайту: Zagorski.com.ua

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця реклама вже за...
Відповісти
Гарна клініка
Була з малим все сподобалось дитина не боялась лікар привітна
Відповісти