Луцьк відвідали нащадки волинських німців. ФОТО

Луцьк відвідали нащадки волинських німців. ФОТО
Луцьк відвідала група нащадків колишніх волинських німців – представників організації, яка об’єднує вихідців з Волині, які у 1939 році переїхали звідси до Німеччини.

У неділю 16 червня гості взяли участь у Богослужінні євангелічно-лютеранської церкви Христа Спасителя, - повідомив настоятель церкви пастор Ігор Тараненко.

Луцька євангелічно-лютеранська церква Христа Спасителя розміщена в історичному будинку пастора, збудованого у 1928 році на вулиці Караїмській, 16.

Після служби Божої гості з Німеччини прийняли участь у спільній обідній трапезі.



«Євангелічно-лютеранська церква Христа Спасителя у Луцьку відновилася 4 березня 1992 року після часу гонінь та переслідувань, які у часи комуністичного правління спіткали християн всіх віросповідань», - повідомив пастор Ігор Тараненко.



Сьогодні лютеранська церковна парафія Луцька належить до найменших в Україні і є поки що єдиною на Волині.
«Григоріанська літургія за західним обрядом відправляється українською мовою та у супроводі чудової музики на історичному двохмануальному інструменті фісгармонії. Цей інструмент, який є далеким «родичем» органу, виготовлений ще у 1897 році. Нове життя у нього вдихнув юний музикант церкви Ігор Рудий», - розповів пастор церкви. Він додав, що цей інструмент – єдина діюча фісгармонія у Луцьку.



«Свята євангелічно-лютеранська меса відправляється щонеділі о 10:00. Кожного дня о 18:00 відбувається молитва вечірньої години. У неділю о 12:00 після служби Божої та у четвер о 19:00 відбувається біблійне зібрання. Кожної середи о 19:00 проходить жіноче зібрання», - додав пастор Ігор Тараненко.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк відвідали нащадки волинських німців. ФОТО
17 червень, 2013, 14:30