Луцький інститут став фігурантом скандалу в львівській мерії

Луцький інститут став фігурантом скандалу в львівській мерії
У Львівській міській раді триває "дипломний скандал". У 2011 році виявилося, що начальник тамтешнього управління освіти Володимир Огура мав фальшивий диплом про вищу освіту. Після цього він втратив посаду.

30 січня 2012 року були оприлюднені результати перевірки, згідно з якими у мерії Львова виявили сім "липових" дипломів. Окрім того, начальник відділу кадрів Львівської міськради Галина Бордун зазначила що секретар Львівської міської ради Василь Павлюк не має вищої освіти.

Сам Василь Павлюк того ж вечора поспішив спростувати цю інформацію, повідомивши, що документ про вищу освіту він таки має, і надав ЗМІ копію диплому, де вказано, що 2011 року він закінчив Луцький інститут розвитку людини, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Документознавство та інформаційна діяльність».



Однак за інформацією ZAXID.NET, Василь Павлюк розпочав своє навчання у цьому навчальному закладі 2010 року. "Відтак можна лише позаздрити неабияким талантам студента, який спромігся здобути вищу освіту всього за один рік", - зазначає видання.



Проте львівські журналісти звернули увагу на те, що на парламентських виборах 2007 та місцевих виборах 2010 років Павлюк зазначав, що мав вищу освіту вже на той час.



Якщо ж секретар Львівської міськради, "захищаючись від інформації про відсутність у нього вищої освіти, подає диплом від 24 червня 2011 року, виникає запитання: які ж відомості про вищу освіту він подавав до виборчих комісій у 2007 та 2010 роках? Тут ситуація така: або Василь Павлюк мав тоді ще якісь інші дипломи, про які чомусь не згадує сьогодні, або ж надав у міську виборчу комісію неправдиву інформацію для реєстрації, вводячи таким чином в оману не лише членів комісії, а й власних виборців", - зазначають на ZAXID.NET.

Слід зауважити, що окрім пана Павлюка, у Львівській міськраді є ще один випускник Луцького інституту розвитку людини. Це депутат-свободівець Андріян Гутник, який є власником львівського аквапарку "Пляж". В його офіційній біографії на сайті Львівської міської ради зазначається:

"2011 р. – закінчив Луцький інститут розвитку людини університету «Україна». Продовжує навчання за освітньо- кваліфікаційним рівнем «магістр» на факультеті документознавства та інформаційної діяльності"

Щоправда, галицькі ЗМІ досі не зауважили факту тотожності цих штрихів біографії Павлюка і Гутника.

Варто нагадати, що ректором Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» є депутат Волинської облради від ВО "Батьківщина" Роман Карпюк. Цікаво, що "дипломний скандал" у Львові розгорівся з новою силою напередодні його дня народження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В таких ганебних і непоодиноких випадках сконцентрована ціла епоха пострадянської вищої освіти, як у пісні Малініна "Поручик Голіцин" - епоха білогвардійського руху. Тут і "ціна" диплому, і "ціна" освіти, і "знання", і "честь" чиновника, і "честь" ректора разом з "честю" української псевдоеліти, до якої, очевидно, себе зараховують Карпюк і Павлюк. Ці актори холопських звань опинились в потрібний час в потрібному місці і на цьому фарті збудували приватну доктрину моралі і чеснот. В цих холуїв усе чудово: щоб потрапити в "розу вітрів", вони табунами записуються в холуйські партії, аби йти за течією. Забавно? Трохи. Соромно? Нітрохи. Соромно в них лише одне - втратити місце біля корита. Щоб не було нестерпно боляче. Сподіваюсь, львівська журналістика допоможе театралу Павлюку створити популярний водевіль "Історія лакеїв у владі" і гадаю, що не остання роль в ньому буде належати волинському "освітянину" Карпюку.
Відповісти
Друзі! Не в мерії, в міськраді... Немає в мерії секретарів :-)
Відповісти
Ага. А ще у Львова немає мера, а у Львівської області - губернатора. Ми в курсі :-)
Відповісти
Останні новини
Луцький інститут став фігурантом скандалу в львівській мерії
04 лютий, 2012, 09:30