Відомо, за що затримали підполковника СБУ з Волині на лінії розмежування

Відомо, за що затримали підполковника СБУ з Волині на лінії розмежування
Підполковника УСБУ у Волинській області Юрія Силюка затримали за сприяння місцевому мешканцю у проведенні незаконних валютних операцій, а не за фінансування тероризму.

Про це ІА "Конкурент" стало відомо з власних джерел.

Зокрема, згідно підозри оголошеній слідчими ДБР Юрію Силюку, «місцевий мешканець, дізнавшись про суттєву різницю курсів обміну валют на ТОТ у порівнянні з підконтрольною територією України, вирішив здійснити операції з обміну грошових коштів та залучити Юрія Силюка до вирішення питання щодо переміщення валютних цінностей через лінію розмежування та у зворотньому напрямку».

Силюка взяли під варту на 60 діб за підозрою в дачі хабаря. Начальник антитерористичного сектору Андрій Заболотний не затримувався, запобіжний захід йому не обирався, він проходить по справі в якості свідка.

Нагадаємо, 3 квітня підполковника СБУ у Волинській області Юрія Силюка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 28 тис грн військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії розмежування в умовах ведення бойових дій, за неперешкоджання незаконному переміщенню готівки через лінію розмежування.

Під час операції співробітниками ДБР та внутрішньої безпеки СБУ вилучено 6 млн 400 тис російських рублів, що за курсом НБУ становить близько 2 млн 300 тис грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Із фінансування тероризму статтю переквалівікували у дрібне хуліганство з обміну валют....
Відповісти
а тобі все відомо, ти все знаєш? як добре з дивану висновки робити...
Відповісти
на всіх кордонах і у всіх областях частина працівників втратила честь офіцера і перетворились в звичайних бариг, відрізнити їх просто - по авто, чим дорожче, тим продажніший.
а як там перекваліфікують - то так само від грошей залежить, чесним офіцерам такі справи не попадають, бо розкрутять і доведуть до закономірного фіналу.
Відповісти
Останні новини
Відомо, за що затримали підполковника СБУ з Волині на лінії розмежування
08 квітень, 2020, 20:20