Скільки коштує сайт? *

Скільки коштує сайт? *
Розробка власного сайту є чудовим способом реклами вашого підприємства або організації, можливість заявити про себе широким масам потенційних покупців. Оцінити, скільки коштує верстка сайту та його підтримка, непрофесіоналові неможливо. І тому часто можна почути обурення, начебто, чому комусь сайт обійшовся в кілька сотень доларів, а мені виставили рахунок в тисячі. Однак варто пам'ятати, що скупий завжди буде змушений платити двічі. Згодом, порівнявши дешевший сайт свого знайомого зі своїм, ви зрозумієте, наскільки ефективнішим виявився ваш варіант. Так що намагайтеся вчитися на чужих помилках.

З чого складається цінова політика?

На питання, скільки коштує зробити сайт, відповісти однозначно і відразу практично неможливо. Максимум, що можна почути у відповідь від фахівця, - це верхню і нижню цінову межу. Адже вартість створюваного інтернет-майданчику залежить від його виду, а також функціоналу, яким ви бажаєте його наділити. Для цього вам потрібно для себе відповісти на кілька питань.

1. Які завдання має вирішувати майбутній сайт? Якщо просто хочете ознайомити людей зі своєю діяльністю і контактною інформацією, досить замовити сайт-візитку. Коли ж плануєте взаємодіяти з клієнтами через сайт, буде потрібен ресурс більш масштабний, в тому числі і синхронізований з 1С та іншими сервісами.
2. Наявність і вид системи управління (CMS), яка дозволить вам керувати вашим сайтом самостійно, навіть не маючи особливих знань в цій сфері.
3. Який масштаб сайту необхідний? Так, простий сайт-візитка вимагає значно менших часових витрат, ніж, наприклад, багаторівневий портал або інтернет-магазин з каталогами на тисячі найменувань товарів. Крім того, кожен інтернет-майданчик може бути як на платному, так і на безкоштовному хостингові.
4. Який дизайн вам потрібен? Якщо ви згодні обійтися адаптованим шаблоном, то вартість буде нижчою, ніж коли всі елементи сайту відмальовуються з нуля за індивідуальним проектом. Але й ефективність шаблонного сайту буде теж не такою високою. Заощадивши на якості верстки, ви можете отримати некоректне відображення сайту в браузерах.
5. Чи потрібен вам контент? Під цим поняттям мається на увазі наповнення вашого інтернет-майданчика якісними тематичними матеріалами: статтями, нотатками, відгуками, відеороликами та фотографіями.
6. Чи важлива для вас оптимізація? Звичайно, відповідь буде ствердною. Ви ж створюєте сайт не тільки для себе, а хочете, щоб його легко знаходили інші інтернет-користувачі за відповідними запитами в пошукових системах. Тому СЕО-оптимізація є також однією з головних складових якісного сайту. Полягає вона в підборі семантичного ядра сайту, ключових фраз, внутрішньої перелінковки, покупці необхідних посилань та ін.

Крім перерахованих вище основних критеріїв існує ще маса факторів, що обумовлюють вартість розробки сайту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сайт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.