ЄС дасть Україні 190 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

ЄС дасть Україні 190 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом
Європейський Союз виділить Україні понад 190 мільйонів євро для задоволення негайних потреб у зв`язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомив комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та перемовин щодо розширення Олівер Варгеї у мікроблозі Twitter, - пише УНІАН.

З метою підтримки шести країн ініціативи "Східне партнерство" для боротьби з коронавірусом буде спрямовано 962 мільйони євро.

У цьому зв'язку, Україна отримає понад 190 мільйонів євро. Зокрема, "кошти будуть спрямовані на зміцнення стійкості суспільства за допомогою надання допомоги вразливим особам, підтримки онлайн освіти у перехідний період, боротьби з дезінформацією".

Довідка

"Східне партнерство" є політичною ініціативою, початок якої було покладено на Празькому саміті в травні 2009 року, і яка спрямована на зближення з ЄС шести східних сусідів - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Співпраця ЄС зі східними партнерами орієнтована на стимулювання політичних і соціально-економічних реформ. Це означає зміцнення демократії та досягнення стабільного і збалансованого зростання в інтересах громадян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ЄС дасть Україні 190 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом
09 квітень, 2020, 05:16