Особливості та етапи архітектурного проектування будинку*

Особливості та етапи архітектурного проектування будинку*
Власний будинок є мрією майже кожної людини. Коли приходить момент купівлі будинку, складним є питання вибору, адже картинка бажаного житла вже є, і часто вона не збігається з тим, що пропонується. В таких випадках ідеальне рішення - власне будівництво. Першим і одним з найбільш важливим пунктів в цього процесі є архітектурне проектування, за яким відбувається подальше будівництво.

Власне проектування або звернення до професіоналів

Іноді здається, що проектування будинку це просто, адже, завдяки сучасних технологій, ми маємо спеціальні програми, працюючи в яких можна самостійно створити проект власного будинку. Тим більше, що чужа людина не зможе прочитати ваші думки і побачити саме той будинок мрії. Але насправді, проектування - це складний процес, під час якого повиненні враховуватися всі особливості розташування ділянки, підключення необхідних інженерних мереж, безпека і надійність майбутньої будівлі.

Тому заради власної безпеки правильним буде звернення до знаючих людей, які мають багаторічний досвід роботи і зроблять максимально практичний, надійний і естетично привабливий проект бажаного будинку.

Етапи архітектурного проектування будинку

Архітектурне проектування будинку включає в себе кілька етапів:

1. Передпроектна підготовка.
Фахівці вивчають особливості розташування ділянки, беруть проби ґрунту, проводять геодезичні вимірювання. На базі цього роблять схематичні начерки всіх необхідних об'єктів.
2. Ескізний проект.
Являє собою ретельне промальовування зовнішнього вигляду будинку і дизайну всередині. Тут враховується кількість членів сім'ї, їх вік і потреби, можливість прийняти гостей. Дизайнери з клієнтом обговорюють бажаний стиль, розташування меблів.
3. Робочий проект.
Вкінці на цьому плані можна буде побачити зверху розміщення всіх доріжок, алей, газонів, воріт і т.д. На ньому розміщується план покрівлі, опрацьовується фундамент, стіни і перекриття.
4. План інженерних систем.
Розробка цього етапу одна з найбільш важливим, адже саме на ньому будуть видні всі шляхи інженерних систем: розводка електричних мереж, водопроводу та каналізації, системи вентиляції та кондиціонування.
5. Авторський нагляд.

Після того, як всі необхідні проекти були готові, вони віддаються в будівельну компанію, яка і буде здійснювати його в життя. Але ніхто не може гарантувати, що все буде виконано чітко за планом. Тоді був придуманий етап авторського нагляду, під час якого здійснюється контроль будівельної бригади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості та етапи архітектурного проектування будинку*
09 лютий, 2020, 08:19