Банада розповів, чому не віддавав приміщення Руху

Банада розповів, чому не віддавав приміщення Руху
Екс-голова Волинської крайової організації НРУ Володимир Банада намагався захопити офіс партії тому, що має приватні інтереси до цього приміщення – заявляє виконуючий обов’язки голови обласного осередку Дмитро Климук. Натомість Банада називає дії опонентів «рейдерським захопленням партії».

Нагадаємо, 30 травня стався конфлікт навколо приміщення за адресою Шевченка 2, що є офісом Народного Руху України. Екс-голова Волинського крайового осередку Володимир Банада забарикадувався у приміщення та не пускав туди свого наступника та інших рухівців. Потрапити в приміщення рухівцям так і не вдалося.

Вже 9 червня рухівці здійснили повторну спробу прорватися у офіс на Шевченка 2. Вони зламали огорожу та виламали замки, які, як стверджує Климук, були встановлені за вказівкою Банади.

«Ми ж розуміємо, скільки коштує земля в цій частині міста…»

Дмитро Климук (фото Волинських новин)
Дмитро Климук (фото Волинських новин)
Екс-голова Волинської крайової організації НРУ Володимир Банада намагався захопити офіс партії тому, що має приватні інтереси до цього приміщення – вважає виконуючий обов’язки голови обласного осередку Дмитро Климук.

«30 травня цього року в приміщенні Народного Руху України мав відкриватися центр юридичної допомоги для молоді, і це було погоджено з керівними органами НРУ. Але прийшовши до цього приміщення, ми побачили, що змінені вхідні замки, і зрозуміли, що ми не зможемо сюди зайти. Більше того, Банада будучи там всередині говорив, що не пустить нас», - розповів Дмитро Климук.

Він додав, що напередодні цих подій відбулося об’єднання НРУ та Української народної партії. Близько п’яти обласних організацій – в тому чиcлі і волинська – не підтримали цього об’єднання.

Також Климук заявив, що у Банади можуть бути власні комерційні інтереси: мовляв, раніше він робив спроби укласти договір на капітальне перепланування та добудову приміщення із ТОВ «Луцьктехнобуд». «Ми ж розуміємо, скільки коштує земля в цій частині міста», - каже Климук.

Активістам Народного Руху вдалося потрапити у це приміщення та і згодом почати там ремонт для облаштування центру юридичної допомоги.

Дмитро Климук розповів, що Центр юридичної допомоги таки почав роботу у проблемному приміщенні.

«Климук залишається ніхто і нізвідки…», - Банада

Володимир Банада (фото Волинь Медіа)
Володимир Банада (фото Волинь Медіа)
Володимир Банада дає зовсім інакше трактування подій навколо приміщення. Свою позицію він висловив на спільній прес-конференції лідерів опозиційних сил 17 червня.

Банада назвав такі дії абсолютно незаконними та рейдерськими. «Те, що сталося 9 червня, 2013 ми вважаємо абсолютно протизаконним. Ми направили заяву у міський відділ УМВС у Волинській області в день здійснення цього акту щодо несанкціонованого проникнення у приміщення. Перед цим була надана письмова пояснювальна записка. Реакції від міського відділу Міністерства внутрішніх справ не було».

Банада заявив, що вважає себе уповноваженим говорити від імені волинських «рухівців» та сподівається на відновлення осередку цієї партії у приміщенні на Шевченка 2:

«Ми вважаємо, що це незаконний акт, очікуємо на відповідні дії відповідно до чинного законодавства і наданих матеріалів. Ми це приміщення повернемо для Народного Руху України , крім того згідно укладених договорів передбачається проведення в приміщенні ремонту».

Екс-голова обласного Руху вважає, що на даний час складно розпоряджатися долею приміщення, оскільки партії Народний Рух фактично не існує. Однак договір на ремонт приміщення з «Луцьктехнобуд» був укладений ним раніше. «На мою думку цілком правильно передати це приміщення на ремонт будівельній компанії, воно перебуває у аварійному стані. Я як голова крайової організації ніс відповідальність за безпеку людей».

Щодо статусу приміщення, то за словами Володимира Банади, воно перебуває у колективній власності. «Приміщення по вулиці Шевченка 2 є будівлею Волинської крайової організації Народного Руху України. З 1997 року воно є приватною колективною власністю Народного Руху України».

Також Банада прокоментував призначення нового виконуючого обов’язки крайового проводу Дмитра Климука: «Щодо легітимності Климука, вважаю, абсолютно незаконно він призначений виконуючим обов’язки. Ми його виключили з Народного Руху України. А Василь Куйбіда, підписавшись головою Народного Руху України, призначив його виконуючим обов’язки. Знаю що найближчим часом, а можливо і в суботу, він буде усунений з посади голови крайової організації Молодого Народного Руху України і виключений з цієї всеукраїнської громадської організації».

«Дмитро Климук залишається ніхто і нізвідки. Він для нас, волинських рухівців, є зрадником , він на останній конференції заявив, що «я проти того, що робить Володимир Банада, що він орієнтує рух на співпрацю з «Батьківщиною». Мені пропонували очолить «молодіжну» Батьківщини і я відмовився».

Банада додав:

«Я запитав пана Григорія Пустовіта, чи це правда, він сказав абсолютно протилежне. Климук просився очолити молодіжку «Батьківщини» і йому відмовили. Тому для нас, рухівців він мало того, що зрадник, ще й брехун. Мабуть відсутність досвіду, політичної позиції, можливо, людський фактор зіграли. Він буде притягнутий до відповідальності, а для нас, партійців, він є виключений, він зрадник, він ніхто».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Банада, НРУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Батьківщина у всій своїй красі, Банада продав організаційне майно, гроші заничкав а вони його до себе беруть. З такою опозицією влада яника точно ще сто років буде. Нажаль.
Відповісти
Який Рух, що за видумки? Рух здох...
Відповісти
Зрадник, зрадниками поганяє :))))
Відповісти
пі-до-ри всі
Відповісти
Висновок один: кожен з цих "товаришів" хоче продати дану будівлю і землю на свій розсуд. Так що тут все ясно.
Відповісти
Висновок один: кожен з цих "товаришів" хоче продати дану будівлю і землю на свій розсуд. Так що тут все ясно.
Відповісти
Останні новини
Банада розповів, чому не віддавав приміщення Руху
18 червень, 2013, 09:22