Збанкрутувала «Волинська продуктова компанія»

Збанкрутувала «Волинська продуктова компанія»
На Волині збанкрутувало товариство «Волинська продуктова компанія», яке здійснювало оптову торгівлю харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами.

Господарський суд Волинської області визнав підприємство банкрутом, але кредитори подали скаргу на дії ліквідатора товариства-боржника, - пише Під прицілом.

Зокрема, Господарський суд за заявою ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» в особі луцької філії АТ «Укрексімбанк» порушив провадження у справі про банкрутство ТзОВ.

Суд затвердив реєстр вимог кредиторів товариства та, визнавши підприємтво банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру товариства.

Згодом на адресу суду надійшла скарга від ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» на дії ліквідатора.

Скаржник просить визнати неналежне виконання ліквідатором банкрута обов'язків щодо збереження і розпорядження предметами застави «Волинської продуктової компанії» й зобов'язати ліквідатора провести дії щодо реалізації транспортних засобів фірми, що перебувають в заставі скаржника.

Так, представник «Райффайзен Банк Аваль» стверджує, що ліквідатор не дає працівникам банку оглянути належні їм автомобілі, тобто вони не знають в якому вони стані, хоча й впевнені, що автівки мають значні пошкодження.

Неодноразові письмові та телефонні звернення ліквідатор, кажуть в банку, ігнорував.

Крім того, ліквідатор не надіслав на адресу банку копії інвентаризаційного опису та копії протоколу інвентаризаційної комісії, які містять інформацію про технічний стан автомобілів.

«Райффайзен Банк Аваль» також зазначає, що заставне майно виставлялося на торги за ціною, запропонованою банком, проте вони не відбулися.

Водночас на адресу банку надійшов лист від ліквідатора про те, що заставне майно банкрута буде виставлене на ще одні торги, а загальна вартість автомобілів становитиме 182 041 гривню.

Однак, лист надійшов за три дні після проведення аукціону за ціною непогодженою з банком.

В свою чергу, ліквідатор ТзОВ «Волинська продуктова компанія» заперечує усе сказане скаржником.

Зокрема, він пояснює, що кредитор мав змогу оглянути усе майно, що і зробив, а про торги був повідомлений відразу, але з невідомих причин не з’явився. На підтвердження своїх слів чоловік подає усі належні документи.

Тож, суд виніс ухвалу, в якій в задоволенні скарги ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» на дії ліквідатора ТзОВ «Волинська продуктова компанія» відмовили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Збанкрутувала «Волинська продуктова компанія»
18 червень, 2013, 09:26