ДАІ готує реорганізацію МРЕВ

ДАІ готує реорганізацію МРЕВ
Кабінет міністрів України реформує роботу міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів ДАІ (МРЕВ) і автошкіл, прагнучи перетворити МРЕВ в центри надання послуг.

Запропоновані зміни, узгоджені урядом під час засідання 12 червня, направили на доопрацювання, - пише Forbes.ua.

Чиновники очікують, що правки будуть мінімальними, і зміст проекту значно не зміниться.

Функції центрів мало чим відрізнятимуться від роботи МРЕВ. Так, нові організації реєструватимуть транспортні засоби, оформлятимуть, видаватимуть, змінюватимуть і повертатимуть водійські посвідчення, а також будуть приймати іспити.

Крім того, в ДАІ очікують прискорення роботи таких центрів завдяки використанню нових технологій. Згідно з типовим положенням про центр надання послуг ДАІ, схваленому ще 30 січня, заплановано, що їх робота буде максимально автоматизована і комп'ютеризована.

Серед іншого, облік зареєстрованих авто, який передбачає узагальнення даних в Національній інформаційній системі ДАІ, буде проводитися з використанням комп'ютерних систем, а доступ до такої інформації отримає кожен патрульний екіпаж.

Також зміни дадуть можливість особам, які бажають отримати водійські права, складати іспити в центрах ДАІ незалежно від реєстрації місця проживання, а документи будуть надаватися протягом п'яти днів.

Кабмін підготував і ряд інших новацій. Наприклад, для отримання водійського посвідчення підвищеної категорії водієві потрібно буде довести, що він керував авто нижчої категорії безперервно протягом одного або трьох останніх років. Це має значення, наприклад, для водіїв легкових автомобілів, які прагнуть отримати права на водіння вантажівок або автобусів.

«Це необхідно для більш якісного контролю над навичками водіїв», - пояснили в ДАІ.

Крім того, реформа торкнеться і автошколи. Закріплюється правило, за яким у центрах надання послуг повинні проходити реєстрацію не тільки автошколи, а й їхні філії.

Ще одне нововведення: маршрути, на яких буде проводитися навчання автолюбителів, треба буде погоджувати тільки з ДАІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДАІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А для нас нічого не зміниться, крутити діла буде так само просто?
Відповісти
Останні новини
ДАІ готує реорганізацію МРЕВ
18 червень, 2013, 09:53