Рішення має рекомендаційний характер, — поліція про режим максимального обмеження пересування на Волині

Рішення має рекомендаційний характер, — поліція про режим максимального обмеження пересування на Волині
З 11 квітня у вихідні в області вводять режим максимального обмеження пересування. Водночас в умовах надзвичайної ситуації допускаються обмеження роботи громадського транспорту, підприємств та організацій.

Про це повідмоляють на сайті поліції Волині.

Постановою Кабінету Міністрів України та постановою головного державного санітарного лікаря України прийнято ряд карантинних заходів та рекомендацій для попередження поширення коронавірусної інфекції. Поліція та Нацгвардія насамперед проводить широку роз'яснювальну та профілактичну роботу серед громадян щодо необхідності їх дотримання.

Водночас у кількох регіонах місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про тимчасову заборону громадянам виходити з дому (з 13-ї години 11 квітня до 06-ї години ранку 13 квітня). Утім це рішення комісії носить виключно рекомендаційний характер, адже комендантська година можлива лише за умови введення правового режиму надзвичайного стану.

Нагадаємо, як уточнили Інформаційному агентству ВолиньPost у Волинській ОДА, в області на вихідні не закриватимуть магазини та аптеки. Обмеження стосуються пересування та перебування громадян в громадських місцях. Волинян закликають максимально дотримуватися правил карантину і не виходити з дому без потреби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для чого було з самого початку розповсюджувати невичерпну інформацію? Розплодили ажіотаж за два дні, наробили паніки, вистроїли черги стометрові коло магазинів, а вже потім "доповнили" що не це ви мали на увазі! Безтолкове керівництво і ЗМІ!
Відповісти
До чого тут ЗМІ? Тут треба "дякувати" керівництву адміністрації. Це вони повідомили, що будуть закриті магазини, аптеки, АЗС. А коли обісрались і побачили кілометрові черги в магазинах - відразу почали виправдовуватись.
Відповісти
Саме ЗМІ не уточнивши інформацію розповсюдили те як самі вирішили за потрібне з наголосом, «ховайтесь, зрада»! Люди у соцмережах ще це на свій лад «підправили» і понеслося ... Від влади ніде не сказано, що це обов‘язкове, що наказуємо - такого немає! Так що не виправдовуйтесь! А що люди не перевіряють, не уточнюють, а відразу панікують - то хто винний, що такі?!
Відповісти
Останні новини
Рішення має рекомендаційний характер, — поліція про режим максимального обмеження пересування на Волині
11 квітень, 2020, 10:45