Показали один день з балкону луцької багатоповерхівки. ФОТОРЕПОРТАЖ

Показали один день з балкону луцької багатоповерхівки. ФОТОРЕПОРТАЖ
«Не виходжу з дому». Чимало людей чули цю фразу, але не надавали їй такого значення, як зараз. Нині по всій Україні суворий карантин, і більшість людей дійсно не виходить з власної оселі. Якщо в селі можна вийти і подихати свіжим повітрям на подвір‘ї, то у містах, де в основному багатоповерхівки, місцем отримання порції кисню є балкон.

Раніше ніхто особливо не звертав увагу на якісь деталі виду з балкону, тепер, коли часу вдосталь і майже увесь день люди проводять вдома, ми звертаємо увагу буквально на кожнісіньку дрібницю за вікном, - йдеться у репортажі від ІА Волинські новини.

Ранок. П‘ючи ранкову каву, багато людей любить виходити на балкон. Не будемо в цьому плані особливими. Приготувавши напій, споглядаємо у вікно. Все прокидається, на парковці поблизу повно автомобілів, здавалося б, вже скоро більшість з них зникне, адже люди поспішають на роботу, втім не у період карантину. Лише поодинокі автівки до обіду покинуть своє «місце відпочинку», везучи своїх господарів в потрібне їм місце. На дальній лінії горизонту між двома будинками спостерігаємо цегляну башту та вишку мобільного зв’язку, саме тут увечері інколи можна побачити неймовірні заходи сонця з різноманітними рожево-малиновими барвами. Але дочекаємося вечора.

Ближче до обіду футбольне поле поблизу заповнюється дітьми, проте їх не так багато, як зазвичай. Дітлахи не можуть всидіти вдома, і батьки відпускають їх погуляти та подихати свіжим повітрям, проте й самі батьки не проти погуляти зі своїм чадом, аби відволіктися від постійного сидіння в чотирьох стінах. На дитячих майданчиках пусто – вони обгороджені червоно-білою стрічкою. Раніше в обід з балкону можна було спостерігати післяобідні футбольні баталії хлопчаків, які йдуть зі школи. Як тут не загадати вірусне відео, коли його автор коментує з балкону дворовий футбол хлопчаків. На жаль, під час карантину коментувати нічого – як і світовий футбол, гра мільйонів у дворах також переживає не найкращі часи. Поблизу футбольного майданчика цвітуть дерева, а берези так вишикувалися в ряд, ніби очікують виходу на поле.

Черговий день на карантині добігає кінця. Окремі жителі мікрорайону виходять на прогулянку, сподіваючись на відсутність людей, а ми тим часом спостерігаємо анонсований захід сонця, яке ніби ховається у прірву між двох будинків. Ще один день необхідного сидіння вдома закінчився, але не варто сумувати, шукайте щастя в простих речах та й #stayathome до кінця карантину. І вже невдовзі ми дихатимемо свіжим повітрях в парках та в лісах за містом, а не на балконі.

Фото та текст: Олександр Зелінській



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Божественний матеріал...
Фантастика! Чудова журналістська робота.
А які фотографії!!!
Це геніально! Який сюжет ... У цій статті так багато граней, вона наповнена таким глибоким змістом!
Неодмінно, це треба читати всім.
А фотографії...повторююсь, знову я про фото, але не можу стриматись. Думаю, слід терміново організувати виставку. І, можливо, надрукувати це все у різних форматах. Купуватимуть, точно вам кажу.
Так тримати!
Думаю скоро ваше видання буде на рівні NY times...
Відповісти
"В разговоре со мной начальник одного из киевских СИЗО сказал, что сидеть дома - не наихудший вариант" - (из шоу Беллы Огурцовой)..
Відповісти