Як Горохів святкував День народження. ФОТО*

Як Горохів святкував День народження. ФОТО*
У свято Вознесіння, 13 червня, Горохів відзначало престольний празник і 773-тій день народження.

Зранку на честь свята у храмі Святого Вознесіння Господнього відбулося богослужіння за участю священиків із Свято-Троїцького собору та архієпископа Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла.

Вітання із престольним святом від народного депутата України Сергія Мартиняка передав його помічник Олександр Пиза.

«Я вітаю усіх горохівчан із престольним празником – Вознесінням Господнім. Ми повинні не лише у цей світлий празник, а щодня думати і допомагати людям, які цього потребують. І від імені Сергія Мартиняка передаю кошти обсягом три тисячі гривень на розвиток вашого храму», ‒ сказав Олександр Пиза.

Священик храму Святого Вознесіння Господнього отець Андрій подякував за допомогу народному депутату і його благодійному фонду «Європейський вектор».

«У нашому храмі є скриньки від благодійного фонду «Європейський вектор», за допомогою яких ми збираємо кошти для важкохворих людей, ‒ розповів отець Андрій. – Ми вже допомогли одній сім’ї – назбирали 7 тисяч гривень спільними зусиллями для младенця Дениса Бурака, якому робили операцію у Варшаві. Приємно, що є добрі люди, які допомагають нам усім».

У межах відзначення дня народження міста у Горохові відбулося чимало цікавих заходів. Стартувало святкування із футболу, в якому взяли участь команди ветеранів Горохова, Радехова, «Волині» і «Карпат».

Помічник народного депутата Олександр Пиза презентував від імені Сергія Мартиняка футбольні м’ячі для учасників, а для переможців ‒ спеціальні подарунки.

Опісля спортивних змагань на головній площі міста перед стінами міської ради стартував конкурс дитячих малюнків на асфальті. Діти малювали все, з чим їм асоціюється Горохів. Визначали переможців члени журі. Однак, усі учасники отримали солодкі подарунки від благодійного фонду Сергія Мартиняка «Європейський вектор».

На Майдані Незалежності відбувся концерт «Ти живи сто років, рідний наш Горохів». Сергій Мартиняк особисто долучився до організації свята, надавши сцену і частину коштів, а також подарунки для мешканців міста: для розіграшу лотереї – електром’ясорубку, для переможців карооке – продуктові набори.

Народний депутат також привітав громаду Горохова і подарував місту євроконтейнер для сміття. Сертифікат на подарунок вручив Олександр Пиза.

«Шановні горохівчани, ‒ звернувся до присутніх під час свята Олександр Пиза. – Вітаю вас від імені народного депутата України Сергія Мартиняка з Днем міста. Хочу побажати вам і вашим сім’ям добра, злагоди і затишку. Для того, щоб ваше місто процвітало і ставало ще кращим. Сергій Васильович пропонує Горохову запровадити програму «Чисте місто». І як перший крок до цієї мети дарує вам євроконтейнер для сміття вартістю 3 100 грн, щоб місто було ще чистішим».

Міський голова Горохова Віктор Годик у свою чергу подякував Сергію Мартиняку за постійну співпрацю і допомогу місту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от лохи чесне слово. народ горохівський дивує. пан депутат їм контейнери для сміття роздає на день міста... а вони раді як кріпаки.
Відповісти
А що поганого в контейнерах? Якому місту вони зайві?
Відповісти
кунечно раді, буде де голодному об*їдки з барського столу брати...
Відповісти
Тут заперечити не можу...
Відповісти
Дивує,що організатори забули повідомити,що крім солодких подарунків Мартиняка,районна "Батьківщина",голова якої був серед членів жюрі,вручила всім учасникам конкурсу "Малюнок на асфальті" відповідні призи.
Відповісти
Кожна жаба хвалить тільки своє болото. Там ще багато чого було того, про що в тексті ані пари з вуст ((
Відповісти
які ж таки придбав той же Сергій Мартиняк.
:-)
Відповісти
Ні-ні, та що Ви, районна "Батьківщина" вручала відповідні призи у вигляді маленького календарика з фото Юльки, напевно ще з виборів лишилось
Відповісти
Чия земля? - Калитки!бр-р-р-р--рр, Мартиняка))).. Треба звикати, що Горохівщина, якою завідувла Катерина Тимофіївна, плавно перейшла в інші руки
Відповісти