Луцьк, Івано-Франківськ і Люблін спільно вчаться надавати послуги громаді

Луцьк, Івано-Франківськ і Люблін спільно вчаться надавати послуги громаді
У Луцьку зібралися фахівці із центрів надання адмінпослуг, аби підвищувати якість своєї роботи та обмінюватися досвідом.

У Луцькій міській раді 18 червня зустрілися представники Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) з Луцька, Івано-Франківська та Любліна (Польща), які беруть участь у спільному польсько-українському проекті щодо співпраці ЦНАПів.

Як розповів керівник проекту, голова організації «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун, головна мета проекту – покращити процес надання адміністративних послуг громадянам та кваліфікацію самих працівників. Бюджет проекту – 468 тисяч євро.

За словами Верзуна, проект покликаний полегшити доступ до адміністративних послуг, підвищити якість надання послуг, удосконалити процес надання адмінпослуг немісцевим громадянам.

Петро Верзун каже, що завдяки цьому проекту вдасться «полегшити життя» українцям, які перебувають у Любліні й звертаються до місцевого Бюро надання послуг, а також тим європейцям, які перебувають у Луцьку чи Івано-Франківську й мають потребу звертатися у ЦНАПи.

Окрім всього, вважає Петро Верзун, цей проект дасть змогу підвищити конкурентоспроможність вказаних міст та їхню інвестиційну привабливість.

Довідка

Як повідомили у Луцькій міській раді, головним партнером проекту «Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) та розвитку співпраці Луцького Центру надання адміністративних послуг, Івано-Франківського Центру надання адміністративних послуг та Люблінського Бюро обслуговування мешканців (БОМ)» є виконавчий комітет Луцької міської ради. Партнери – ГО Фонд місцевого розвитку (Луцьк), міські ради Івано-Франківська та Любліна.

Основні заходи, передбачені проектом:

– моніторинг поточного стану ЦНАП (м. Луцьк та м. Івано-Франківськ) та БОМ (м. Люблін);

– проведення студійних візитів для ознайомлення з кращим досвідом функціонування ЦНАПів та БОМ у місті Люблін;

– проведення міжнародної конференції для представників органів місцевого самоврядування у Луцьку з метою промоції попередніх результатів проекту. Конференція стане початком офіційного заснування Мережі центрів надання адміністративних послуг;

– створення універсальних кейсів по заснуванню ЦНАП та БОМ і поширення їх серед зацікавлених органів місцевого самоврядування. Підвищення кваліфікації працівників ЦНАП та БОМ;

– налагодження прозорої системи електронного документообігу звернень і скарг громадян;

– вдосконалення інфраструктури ЦНАП та БОМ (закупівля 7 комплектів меблів та офісної техніки для Луцького та закупівля обладнання для Івано-Франківського ЦНАП);

– проведення промоційної кампанії. Проведення незалежного оцінювання рівня задоволеності населення роботою ЦНАП та БОМ;

– розробка уніфікованих адміністративних послуг та впровадження їх в кожному з ЦНАП та БОМ для надання послуг іноземним громадянам. Відкриття інформаційних пунктів у ЦНАП та БОМ для надання послуг іноземним громадянам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦНАП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЛОХАМ – паперові послуги.
ТРУТНІ зібралися, щоб обмінюватися досвідом на
пів мільйона євро. На наших очах дармоїди розперезалися до ручки.

НЕшановні! Коли туалет в місті збудуєте?
Відповісти
Останні новини
Луцьк, Івано-Франківськ і Люблін спільно вчаться надавати послуги громаді
18 червень, 2013, 11:50