Як у Луцьку освячували вербу в умовах карантину

Як у Луцьку освячували вербу в умовах карантину
У зв’язку із посиленням карантинних заходів цьогоріч у Вербну неділю богослужіння та освячення гілочок верби проходило з певними особливостями.

Про це повідомляють на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у Facebook.

Зокрема, в кафедральному соборі Святої Трійці, щоб уникнути скупчення людей, освячували вербові гілочки не лише в неділю, але і в суботу й понеділок.

Таклж на території нанесли розмітку стрілками із написами «вхід» і «вихід», аби вірянам зручніше було дотримуватися дистанції у півтора-два метри. На вході їх зустрічав священнослужитель, який нагадував про необхідність носити маску та пильнувати відстані у храмі та біля нього.

Зазначають, в ці дні в головний храм єпархії прийшло значно менше вірних, ніж звичайно. Проте, в неділю духовенство трудилося протягом усього дня, освячуючи вербу та вітаючи парафіян.

Нагадують, для тих, хто перебуває у групі ризику й не може брати участь в Богослужіннях, ведуться їх прямі телепередачі. Зокрема, щонедільні трансляції літургії з кафедрального Троїцького собору можна дивитися на «12 каналі» та єпархіальній сторінці у «Фейсбуці».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ох і фото вибрали :) Кого надурити хочуть? Там людей на багато більше було в інший час, а не з самого ранку коли це фото робили! Все покажіть!!!
Відповісти