Рада ухвалила зміни до бюджету: скільки грошей виділили на боротьбу з коронавірусом

Рада ухвалила зміни до бюджету: скільки грошей виділили на боротьбу з коронавірусом
Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету України на 2020 рік, необхідні для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 і передбачають підвищення бюджетного дефіциту втричі - до 298 млрд грн.

Згідно з текстом проекту закону на сайті парламенту, після внесення змін доходи держбюджету становитимуть 975,8 млрд грн, видатки - 1,266 трлн грн, граничний обсяг дефіциту - 298,4 млрд грн, обсяг державного боргу - 2,387 трлн грн, - пише УНІАН.

Представляючи проект, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав його пріоритетом фінансування боротьби з коронавірусом, включаючи підвищення видатків на медицину на 16,4 млрд грн, пенсійне забезпечення - на 29,7 млрд грн, соціальні витрати - на 19,5 млрд грн.

Водночас він підкреслив, що оновлений проект передбачає фінансування важливих для економіки видатків, включаючи дорожній фонд в обсязі 72 млрд грн, програми підтримки регіонів і аграріїв, культури, освіти, а також фінансування армії в колишніх обсягах.

Також прем'єр зазначив, що обсяг Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 становитиме 64,7 млрд грн.

«Це додаткові виплати медпрацівникам, які рятують українців, закупівля медичного обладнання, виплати українцям, які втратили роботу через коронавірус, надання грошової допомоги сім'ям медпрацівників», - пояснив Шмигаль.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рада ухвалила зміни до бюджету: скільки грошей виділили на боротьбу з коронавірусом
13 квітень, 2020, 15:42