Податківці Волині «заробили» для держави 230 мільйонів гривень

Податківці Волині «заробили» для держави 230 мільйонів гривень
Юристи волинського управління Міндоходів за п'ять місяців 2013 року виграли 7 з 10 судів, в яких протистояли платникам податків.

Лише третина рішень – в інтересах платників податків, - повідомили в управлінні правової роботи ГУ Міндоходів у Волинській області.

У грошовому виразі - це 230 мільйонів гривень, правомірність стягнення чи донарахування яких доведено завдяки юристам ГУ Міндоходів області.

«Судові рішення, що вже не підлягають оскарженню, ухвалено щодо 32 мільйонів гривень. Думаю, що у решті випадків думка суду вищої інстанції буде теж в інтересах держави»,- вважає перший заступник начальника Міндоходів у Волинській області Андрій Тимейчук.

За словами посадовця, практика досудового врегулювання суперечок між органами державної влади та платниками податків дозволяє уникати дріб’язкових справ чи безпідставних претензій.

«В судовому порядку ми відстоюємо обґрунтованість наших претензій стосовно донарахованих сум платежів до бюджету, нікчемності угод та здійснення суб’єктами господарювання операцій, що створюють ризики. Протягом останніх років на користь держави вирішується переважна більшість справ,»- підсумував Андрій Тимейчук.

Довідка

Протягом п’яти місяців 2013 року на розгляді у судах перебувало 1840 справ. Сума претензійно-позовних вимог у цих справах перевищила 3 мільярди гривень. У 1440 справах провадження порушено в минулі роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Податківці Волині «заробили» для держави 230 мільйонів гривень, а сколько же тогда для себя?
Відповісти
Всем прекрасно известна объективность нашего суда, он на белое скажет черное и никто не удивится. В спорах между предпринимателями и налоговой результат известен заранее, имеется печальный опыт.
Відповісти
Хто працює на фірмах - то й точно знає, що то і які то суди.
Відповісти
Останні новини
Податківці Волині «заробили» для держави 230 мільйонів гривень
19 червень, 2013, 08:14