Волиняни побачать асторономічне чудо

Волиняни побачать асторономічне чудо
У неділю, 23 червня, Місяць вишукується в один ряд з Землею та Сонцем, від чого він виглядатиме більшим та яскравішим, ніж зазвичай.

"Супер-Місяць" можна буде спостерігати в Україні, зокрема, й на Волині, - пише ТСН.

Наступне таке зближення буде спостерігатися в серпні 2014 року. У день перигею Місяць виглядатиме більшим і яскравішим, ніж зазвичай.

Супутник наблизиться до Землі на відстань 356 991 кілометр. Через два тижні, 7 липня, Місяць віддалиться від Землі на 406 490 кілометрів, досягнувши свого апогею.

Незважаючи на різні апокаліптичні сценарії, пов`язані з масивним Місяцем, вчені NASA досі не виявили прямого зв`язку між стихійними лихами на Землі і зближенням нашого супутника.

Під час "Cупер-Місяця" Сонце, Земля і Місяць шикуються в ряд, де наша планета займає центральну позицію. Зазначимо, хоч науковці і не пов`язують такі астрономічні явища з природними катаклізмами на Землі, однак пророкують, що у цьому столітті повені на Землі стануть звичайним явищем. Із їхніх слів, їх побільшає приблизно в 10 разів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну воно то так. але ніякий перигей не зрівняється з виглядом Місяця біля горизонту - там-то атмосфера робить його явно величезним. навіть для тих, хто не помічає щоденної зміни "розміру" супутника))
Відповісти
"Чудо"-юдо.
Журналiсти, одиниця Вам за украiнську мову.
Відповісти
і уперто пишуть слова із супер через дефіс.
Відповісти
ніяк не можу зрозуміти: якщо Земля стане по середині, то вона закриє місяць, його не буде освічувати сонце і його не можливо буде побачити. Поясніть, якшо я шось не так зрозумів.
Відповісти
Останні новини
Волиняни побачать асторономічне чудо
19 червень, 2013, 10:00