У Луцьку безпритульних тварин контролюватимуть за допомогою мобільного додатку

У Луцьку безпритульних тварин контролюватимуть за допомогою мобільного додатку
Відомості тварин, яких з вулиць виловлює комунальне підприємство «Ласка», поміщають у єдиний реєстр за допомогою мобільного додатку. Тут зазначають базові характеристики та додають фото тварин. Це допомагає шукати власників кота чи собаки, або ж чітко знати, куди випускати тварин після відповідних медичних процедур. Як то стерилізація, вакцинація та чіпування.

Про це «Суспільному. Волинь» розповіла Оксана Богданюк, виконувачка обов’язків директора КП «Ласка», – пише Конкурент.

Частину тварин, які живуть на території підприємства, виловили ще до того, як їх почали реєструвати у єдиній базі. Тому собаки чекають на нових власників.

Буму на те, щоб тварин розбирали, немає. Попри карантин підприємство працює у звичайному режимі. Є бригади ловців, «Ласка» реагує на повідомлення громадян.

На самій території підприємства є майже 260 собак і 10 котів. У зв’язку із протиепідемічними заходами «День волонтера», коли небайдужі лучани допомагали доглядати тварин, на підприємстві скасований.

Тварини потрапляють у Ласку з вулиці. Окремих знаходять викинутими у лісі чи на смітниках. Їх обов’язково стерилізують, адже це політика підприємства.

На рік підприємству міський бюджет виділив 3 мільйони гривень. Коштів вистачає на заробітну плану, оплату комунальних послуг. Із іншими потребами допомагають благодійники та волонтери.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку безпритульних тварин контролюватимуть за допомогою мобільного додатку
20 квітень, 2020, 14:30